Koordinasyondan 'İl teşekkürü ve eylemsizlik' çağrısı

Koordinasyondan 'İl teşekkürü ve eylemsizlik' çağrısı

‘Hakkari İl Kalsın Koordinasyonu’ Hakkari ve Şırnak'ın il olarak kalmasının ardından meclisteki 4 partinin genel başkanlarına teşekkür ederek, barış çağrısı yaptı.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO’ konferans salonunda bir ar araya gelen esnaf ve vatandaşlar adına açıklama Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen tarafından yapıldı.

Hakkari ve Şırnak’ın ilçeye dönüştürülmesi ile belediyelere kayyum atanmasını öngören tasarısının mecliste grubu bulunan dört siyasi partinin uzlaşması ile torbadan çıkartıldığını söyleyen Mazlum-Der Şube başkanı Cengiz Şen, Hakkari halkı adına hem Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a hem de dört siyasi partinin genel başkanları ve bu kararın alınmasına emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini söyledi.

PKK'ye eylemsizlik çağrısı yapan Şen, devletin de bu çağrıya kulak vermesini isteyerek, “Biz Hakkarililer buruk bir sevinç yaşamaktayız. Bölgemizde meydana gelen olaylardan dolayı birçok insanımız hayatını kaybetmektedir. Hayatlarını kaybeden insanlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Biz Hakkarililer gücün sözüne değil sözün gücüne inanıyoruz. Hakkarililer olarak buradan PKK'ye eylemlerini durdurmasını ve çatışmasızlık ilan etmesini talep ediyoruz. Aynı şekilde devletinde daha önce olduğu gibi yeni bir süreç başlatmasını diliyoruz. Herkesinde bildiği gibi bu savaş ilelebet sürdürülemez. Biran önce herkes sorumluluk almalı ve bu kardeş kavgasına son verilmelidir. Nasıl ki 15 Temmuz darbe girişimine karşı tek parça olduysak, nasıl ki meclisteki 4 parti bu tasarıyı geri çektiyse bu kanı durdurmak içinde TBMM inisiyatif almalı ve derhal bu şiddet son bulmalıdır" şeklinde konuştu.

1-20160819175327.jpg

3-561.jpg

2-852.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.