‘Komünist Başkan’: Ovacık’ın TEOG başarısı birilerini rahatsız etti

‘Komünist Başkan’: Ovacık’ın TEOG başarısı birilerini rahatsız etti

11 bin 285 öğretmenin açığa alınmasıyla Dersim’in Ovacık ilçesinin tek ilkokulu olan Gözeler İlkokulu’nda öğretmen kalmadı. Okuldaki 25 öğretmenin tamamı ve 9 memur görevden uzaklaştırıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 9 bin 843’ü Eğitim-Sen üyesi 11 bin 285 öğretmeni “terör örgütüyle ilişkili olduğu” iddiasıyla açığa alması Dersim Ovacık’ın tek ilkokulunu öğretmensiz bıraktı.

Ovacık’ın tek ilkokullu olan Gözeler İlkokulu’nda görevli 25 öğretmenin tamamı ve 9 memur açığa alındı. Okulda öğretmen, idareci ve memur kalmadı.

Konuyla ilgili konuşan Türkiye’nin Komünist Partili tek belediye başkanı olan Ovacık Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, kent genelinde en çok öğretmenin Ovacık ilçesinde görevden alındığına dikkat çekti.

Cumhuriyet’e konuşan Maçoğlu, “TEOG başarıları birilerini rahatsız etti ki böyle oldu” dedi.

Maçoğlu, şunları söyledi:

“Gözeler İlkokulu’ndaki öğretmenlerin tamamı diğer okullardaki öğretmenlerin yüzde ellisi görevden alındı. Biz bununla ilgili görüşmeler yapmaya çalışıyoruz ancak muhatap bulamıyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Okullar açılacak aileler kaygılı.

“Bu süreç çocuklar için önemli. Dersim’in bütün ilçelerinde durum aynı. Ancak nüfus oranına göre en çok öğretmen burada açığa alındı. TEOG başarıları birilerini rahatsız etti ki böyle oldu. 3 senedir aynı öğretmen kadrosu bu başarılara imza attı. Yaşanan bu durumdan kaygılıyız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.