Kolombiya liderinden barış anlaşmasını kurtarma hamlesi

Kolombiya liderinden barış anlaşmasını kurtarma hamlesi

Kolombiya Cumhurbaşkanı Juan Manuel Santos, FARC (Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri) ile imzalanan barış anlaşmasının referandumda reddedilmesinin ardından, muhalefet ile müzakere için üst düzey hükümet yetkililerinden oluşan bir heyet görevlendirdi.

Cumhurbaşkanı Santos açıklamayı, diğer siyasi parti liderleriyle düzenlediği toplantı sonrasında yaptı. Referandumda "Hayır" kampanyasının başını çeken eski cumhurbaşkanı ve senatör Alvaro Uribe toplantıya katılmadı ancak hükümetle görüşmeleri yürütmesi için üç müzakereci görevlendirdi.

Santos, "Şimdiki belirsiz durumun şu ana kadar elde edilen her şeyi tehlikeye atması nedeniyle hızlı davranmalıyız" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Santos, "Görev süremin son anına kadar barışın yolunu arıyor olacağım. Pes etmiyorum" dedi.

Demokratik Merkez Partisi Başkanı Uribe, barışa değil, 'FARC liderlerine çok yumuşak davranıldığını' savunduğu anlaşmanın içeriğine karşı olduğunu söylüyor. Bogota yönetimi ile örgüt geçen hafta 52 yıllık iç savaşa son verecek olan barış anlaşmasını imzalamıştı.

Ancak Pazar günü yapılan referandumda yüzde 50,24 oyla ve yaklaşık 54 bin oy farkla anlaşma reddedilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.