Koçali: Açıklamalar yetersiz

Koçali: Açıklamalar yetersiz

BDP Eş Genel Başkanı Filiz Koçali, Başbakan Erdoğan'ın ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, yaşanan krize ilişkin açıklamalarını yetersiz bulduklarını açıkladı.

DİYARBAKIR  - Başbakan Erdoğan'ın ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, yaşanan krize ilişkin açıklamalarını yetersiz bulan BDP Eş Genel Başkanı Filiz Koçali, açıklamaların Meclis'e gitmeme kararlarını değiştirecek düzeyde olmadığını belirterek, "Bizden çalınan milletvekilliğinin iade edilmesi gerekiyor. Bunun iadesi yeni anayasa yapmaktan daha kolay" dedi.

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Diyarbakır Milletvekili M. Hatip Dicle'nin milletvekilliliğinin YSK tarafından düşürülmesinin ardından DTK'nın çağrısı üzerine, "Tek bir eksiğimiz olsa da Meclis'e gitmeyeceğiz" yönündeki kararının ardından, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ve Başbakan Erdoğan'ın yaptıkları açıklamalarını BDP yetersiz buldu.

BDP Eş Genel Başkanı Filiz Koçali, yapılan açıklamaların daha önce de yapıldığını belirterek, açıklamalarda, yaşanan sorunun çözümüne dair tek bir cümlenin olmadığını belirtti.

'Adım atmaları lazım'

Başbakan Erdoğan'ın temiz bir sayfa açmaktan söz ettiğini belirten Koçali, bunun için önce temiz bir sayfanın olması gerektiğini kaydederek şunları söyledi: "Başbakan temiz bir sayfa açmaktan söz ediyor. Ama sayfa başlamadı. Önce sayfa açmak lazım. Bizim söylediğimiz çok açık. Bizden çalınan milletvekilliğinin iade edilmesi gerekiyor. Bunun iadesi yeni anayasa yapmaktan daha kolay. Öncelikle bu adımı atmaları gerekiyor ki gerçekten hep beraber yeni bir anayasa yapabilelim. Sorunları geleceğe atmakla olmaz. Yapılan açıklamalar bizim Meclis'e gitmeme kararımızı değiştirecek düzeyde değil. Her iki açıklamada da bu yok. Çalınmış milletvekili iadesini çözemeyen bir hükümetle nasıl anayasa yapacağız. Açıklamaları kararımızı gözden geçirecek düzeyde görmüyoruz." DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum