Kocaeli Metal İşçileri işten çıkarılmaları protesto etti

Kocaeli Metal İşçileri işten çıkarılmaları protesto etti

Kocaeli Metal İşçileri, kıdem tazminatı hakkı isteyerek, işten çıkarılmaları protesto etti.

Kocaeli Metal İşçileri, kıdem tazminatı haklarını isteyerek, keyfi işten çıkarılmaları İnsan Hakları Parkı önünde düzenledikleri basın açıklaması ile protesto etti. "Asgari ücret farkı herkesin hakkı" pankartı açan işçiler, "İşten atmalar yasaklansın", "Kölece çalışmak istemiyoruz" ve "Asgari ücrete kıdem farkları yansıtılsın" dövizleri açtı. Sık sık "İşçiyiz haklıyız kazanacağız" ve "Direne direnen kazanacağız" sloganları atan işçiler adına açıklamayı yapan Ford Otosan işçisi Fikri Mühürlü, asgari ücrete yıllara göre kıdem farkının yansıtılması için başlattıkları mücadeleyi büyüterek devam ettireceklerini söyledi. 

'Kiralık işçi bürolarını istemiyoruz'

Kölece ve güvencesiz çalışma ortamını yaratacak olan kıdem tazminatının fona devrini de kabul etmediklerini dile getiren Mühürlü, "Asgari ücret adaletsizliği yetmezmiş gibi kiralık işçiliğin önünü açan ve kıdem tazminatımız üzerine oynanan oyunlar hız kazandı. Fabrikalarda kölelik sistemini getirecek kiralık işçi bürolarını istemiyoruz " dedi.

Açıklama, alkış ve sloganlarla son buldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.