"Koalisyon güçleri Türkiye'yi istemiyorsa B ve C planımız devreye girer"

"Koalisyon güçleri Türkiye'yi istemiyorsa B ve C planımız devreye girer"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Musul operasyonuna ilişkin, Şu anda biz koalisyon güçlerine talebimizi ileteceğiz. Biz Irak'ta, koalisyon güçleri içerisinde yerimizi almakta kararlıyız. Koalisyon güçleri Türkiye'yi istemiyorsa B ve C planımız devreye girer" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

"Bu millet gerçekten aziz bir millettir, biz milletimizle iftihar ediyoruz. Ve sizler uçakları da, tankları da susturdunuz ve sonunda 15 Temmuz'un galibi bu aziz millet, Türk milleti oldu."

"Şimdi konuşuyorlar, efendim birinci darbe 17-25 atlatılmış, 15 Temmuz, atlatılmış... Şimdi üçüncü darbe gelecekmiş. Bir tane ukala kendini bilmez köşesinden bir şeyler yazıyor. Ne diyor şair; "Yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan!" 15 Temmuz bunun en güzel ifadesi oldu.

"PYD'ye silah vermeye devam edeceğiz" diyorlar; yazıklar olsun!

"Koalisyon güçleri niçin PYD ile hareket ediyor, niçin PYD ile hareket ediyor. İşte bu muhalif güçlerin tamamına yakını bize dost, 63 ülke var koalisyon içinde. Hele hele NATO ülkeleri var ki bunların stratejik ortağı biziz. Bunların teröristleri eğitmesini anlamakta zorlanıyorum. Koalisyon güçlerinin içinde yer alanlar lütfen daha önce ifade ettiğimiz gibi siz DEAŞ'la mücadeleyi YPG ile PYD ile değil, gelin 63 ülke, bakın 63 ülkeden bahsediyorum. 63 ülke DEAŞ'ı halledemiyorsak biz bu işi bırakalım. Bakın tuzak başka, oyun bizim üzerimizde oynanıyor. Biz bu oyuna ne Suriye'de ne Irak'ta prim vermeyeceğiz. PYD ve YPG'ye silah vermeye devam edeceğiz diyorlar. Amerika'daki seçimlerde diyorlar. Yazıklar olsun, yazıklar olsun. Senin müttefikin biziz, adımını bizimle beraber atacağız."

"FETÖ'yle mücadelede birkaç hafta içinde yeni uygulamalar geliyor"

Bu FETO'cularda gerçek anlamda pişmanlık duyan çok az kişi olduğunu görüyorum. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanettir. Aynen böyle oldu mu? Oldu. Bir şey daha diyordum, "İnlerine gireceğiz inlerine" girdik mi? Ama daha bitmedi, devam ediyoruz. Şimdi yeni uygulamalar geliyor, bu yeni uygulamanın adımlarını da atacağız birkaç hafta içinde yeni uygulamaları da göreceksiniz. Bu milletin evladı değillerse gereğini biz yapacağız."

"Bazıları diyor ki 15 Temmuz operasyonlarında çok mağdur var deniyor. Kimse mağdur edebiyatı yapmasın. Asıl mağdur kim biliyor musunuz? 241 şehidimizin yakınları, 2194 gazimizin yakınları mağdur. Bu ülkeyi bu hale sokanların yakınları mı mağdur? Şu anda yapılan işlemler 15 Temmuz gibi bir ihanet girişimi karşısında yapılacak en asgari işlemdir. Demin söyledim ya; bu kardeşinizi öldürmeye gelenler yakalanıyor, ama onları öldürmüyorlar yargıya teslim ediyorlar. Yüzlerce masumu katleden kardeşlerimizi milletimiz, birkaç taşkınlık dışında götürmüş güvenlik güçlerimize teslim etmişlerdir. Güvenlik güçlerimiz de bütün gece kendilerini bombalayan bu kişileri götürüp adalete teslim edilmiştir."

"Cezaevindeki işkence iddiaları zinhar yalandır. Diğer mahkumlar hangi şartlarda cezaevinde kalıyorsa onlar da aynı şekilde barındırılıyor. Elbette eksikler olabilir, yanlışlar çıkabilir, tespit edilir edilmez bunlar konusunda da gereken yapılıyor, yapılacaktır. Ama mağduriyet edebiyatıyla 15 Temmuz operasyonlarının önüne geçmeye çalışıyorlarsa beyhude yere çaba sarf ediyorlar. 15 Temmuz uygulamasında yapılanlar, yapılabileceklerin en asgarisidir."

"Musul'da koalisyon güçleri içinde olmakta kararlıyız"

Varsa başka iddiası, başka niyeti olan mertçe ortaya çıksın kozlarımızı paylaşalım. Terör örgütlerini maşa olarak kullanarak üzerimize gelenler bilsinler ki bu maşalar kendilerini de yakacak. Bu bir tehdit değil, ikazdır. 1984'ten beri yaşıyoruz, terör örgütlerinin kanlı pençelerinin nereye kadar uzanabileceğini biliyoruz. Her kim FETO'yu, DEAŞ'ı, PKK'yı kucağında taşıyorsa bu örgütün eninde sonunda zehrini oraya akıtacağını bilmelidirler. Türkiye'nin kimsenin toprağında gözü yoktur. Kimsenin egemenliğinde gözü yoktur. Kendi geleceğimizi, bölgedeki kardeşlerimizin geleceğini güvence altına almak için yapmamız gerekeni yapıyorsak. Bölge ile ilgili hesapları bozmazsak yarın bunun bedelini ödeyeceğimizi biliyoruz

Ya biz elimizi kolumuzu sallaya sallaya gelmedik ki, bizi davet eden sizsiniz. Şimdi de buradan çıkın diyorsunuz, bizim soydaşlarımız var orada. Ve sayın Abadi, gelmemizi istemediğini söylüyor. Az önce sevgili Davutoğlu söyledi, geldiğinde bizzat kendisi bu talebi yaptı. Biz de onun üzerine oraya gittik. Şu anda biz koalisyon güçlerine talebimizi ileteceğiz. Biz Irak'ta, koalisyon güçleri içerisinde yerimizi almakta kararlıyız. Koalisyon güçleri Türkiye'yi istemiyorsa B planımız devreye girer, o da olmazsa C planını uygularız. Türkiye Cumhuriyeti devleti bir kabile devleti değildir, bunu böyle bilsinler. Kimse bizi içişlerine karışmakla itham etmesin, biz kimsenin içişlerine karışmıyoruz. Biz kendi güvenliğimizi sağlamaya çalışıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.