KJA'lı kadınlar Yüksekova'da

KJA'lı kadınlar Yüksekova'da

Ramazan Bayramı dolayısıyla Yüksekova halkı ile dayanışmak amacıyla kente gelen KJA öncülüğündeki kadınlar, çalışmalarına başladı.

YÜKSEKOVA - Sokağa çıkma yasağının kısmi olarak kaldırıldığı Yüksekova halkı ile dayanışmak ve bayramlarını kentte geçirmek amacıyla İstanbul’dan yola çıkan KJA öncülüğündeki kadınlar, ilçeye ulaştı. Kente gelir gelmez çalışmalara katılan kadınlar, sabahın erken saatlerinde belediye soğuk hava deposunda bekletilen gıda ve bayramlık şekerleri paketleyerek, halka dağıttı.

Yüksekova halkıyla dayanışmak için kente geldiklerini söyleyen gönüllülerden Zozan Akyıldız, “Ana akım medyadan bir şey göremiyoruz. Çünkü vermiyorlar kendi gözlerimizle buraları görmek istedik. Buradan tüm kadın arkadaşlara çağrım şudur; gelip buradaki insanlarla dayanışma içinde olsunlar. Dayanışmanın daha da büyütülmesi gerek” dedi. 

'Dayanışmayı büyütelim'

Gönüllü kadınlardan Sabahat Erdoğan Sarıtaş ise, dayanışmanın büyütülmesi çağrısında bulunarak, “Burada dayanışma içinde olmak güzel bir duygu. Buradaki dayanışma hem bize hem Geverlilere moral oluyor. Dayanışma içinde olursak üstesinden gelebiliriz” ifadelerini kullandı.

Yüksekova halkını yalnız bırakmayacaklarını kaydeden gönüllülerden Sevda Bozkurt da, kadınların Gever halkının yaralarını el birliğiyle saracağını dile getirdi.

i-1-20160705133217.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.