KJA'dan Ramazanoğlu'na istifa çağrısı

KJA'dan Ramazanoğlu'na istifa çağrısı

KJA, çocuklara cinsel istismarla gündeme gelen Ensar Vakfı'nı "bir kere rastlanmış olması kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz" sözleriyle koruyan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nu kınayarak, istifaya çağırdı

Kongreya Jinen Azad (KJA), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun Karaman'da Ensar Vakfı'na bağlı eğitim kurumunda 45 çocuğa cinsel istismar konusunda "Bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz" söylemine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, AKP döneminde kadına yönelik şiddetin yüzde bin 400 arttığına dikkat çekilerek, "Medya olayları abartıyor, kadına yönelik şiddet algıda seçiciliktir" diyen Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile bugünkü sorumluların aynı savunmayı yaparak kadın ve çocukları daha da güvensiz ortamlara sürüklediğini kaydetti.

Sema Ramazanoğlu'nun Ensar Vakfı'nı kurtarmayı ve savunmayı öncelikli gündemine aldığı vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi: 

"Yine savcılık dava dosyası hakkında gizlilik kararı alarak kamuoyundan saklanması, Ramazanoğlu'nun açıklaması ile hem vakfı hem de tecavüzcüyü koruma altına alma olarak değerlendirmekteyiz. Eğer her bir kişi ve kurum bir kez taciz ve tecavüz etmesini normal gören açıklamalar olursa, Türkiye'de on milyonlarca bu tür olaylara teşvik etmek anlamına gelir. Böylesi insanlık dışı bir olayda kamuoyunun karşısında bu tür açıklamaları yaralayıcı ve toplumdaki cinsiyetçi anlayışları cesaretlendiren yaklaşımlar olarak ele alıyoruz. Daha öncede AKP'nin Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sitesinde de 'babanın şehvetle kızını öpmesi, ya da şehvetle ona sarılmasının nikaha bir etkisi yoktur' yanıtı ensest ve çocuk istismarını cesaretlendiren bir açıklama olarak kamuoyu vicdanı yaralanmıştı. Biz Kongra Jinên Azad (KJA) olarak yaşanan bu olayı insanlık dışı olarak ele alıyor, kamuoyunu takipçi olmaya davet ediyor, ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nu istifaya çağırıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.