KJA'dan JINHA muhabirinin tehdit edilmesine ilişkin açıklama

KJA'dan JINHA muhabirinin tehdit edilmesine ilişkin açıklama

KJA, JINHA'nın Batman muhabiri Zeynep Akın'ın silahla tehdit edilmesinin, saldırının planlı ve örgütlü yapıldığının kanıtı olduğuna vurgu yapılarak, "Bu durum kadına dönük her türlü saldırıda bulunan faillerin aklanmış olmalarının sonucudur" dedi.

DİYARBAKIR - Kongreya Jinen Azad (KJA), 20 Mayıs'ta Batman'da JINHA muhabiri Zeynep Akın'a 2 kişi tarafından silah doğrultularak tehdit edilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Saldırganların silahlı olmasının, doğrudan kadın muhabirin hedef alındığının ve saldırının planlı, örgütlü yapıldığını gösterdiğinin belirtildiği açıklamada, "Bu durum kadına dönük her türlü saldırıda bulunan faillerin aklanmış olmalarının sonucudur. Şüphesiz yargı korudukça failler artmakta, failler arttıkça da kadın cinayetleri çoğalmaktadır" denildi. Ülkede kadına dönük meydana gelen hiçbir olayın bir öncekinden bağımsız düşünülemeyeceğine vurgu yapılan açıklamada, "Yargının bu yönüyle toplumda yarattığı sonuçları bir defa daha hatırlatarak yaşam hakkının korunması gereken en temel hak olduğunu da vurgulamak isteriz. Kaldı ki Türkiye siyasetinde bir dönüm noktası olarak tanımladığımız genel seçimler öncesinde bir kadın arkadaşımıza yönelik bu tehdit bir takım siyasi hesaplardan da bağımsız değildi" ifadelerine yer verildi. 

Akın'ın söz konusu saldırı hakkında Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunun hatırlatıldığı açıklamada, faillerin bulunup yargı önüne çıkarılması için adli makamlara etkili soruşturma yürütmeleri çağrısında bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.