Kırşehir'de yağma ateşi çalıntı kolonyayla harlanmış!

Kırşehir'de yağma ateşi çalıntı kolonyayla harlanmış!

Kırşehir'de Kürt yurttaşlara ait 'Çöl Pazarı' adlı dükkanı ateşe verdikleri gerekçesiyle dört saldırgana "mala zarar" suçundan dava açıldı.

Kırşehir’de, 8 Eylül 2015’te protesto yürüyüşü sırasında Kürtlere ve HDP’lilere ait bir dizi iş yeri ateşe verilmişti. O iş yerlerinden biri de 'Çöl Pazarı' adlı mağazaydı. Hazırlanan iddianamede, sanık Çağlar Arslan’ın Diyarbakır Tatlı Salonu’nu yaktıktan sonra buradan çaldığı kolonya şişesini Çöl Pazarı’nın kepengine dökerek, çakmağıyla tutuşturup mağazayı yaktığı belirtildi.

Ramazan Çukuryer ve Selçuk Kaya’nın mağazanın kapı ve pencerelerine taş attığı, Ahmet Gökbulut’un sopayla vurduğu, Halit Atabey’in tekme attığı kaydedildi. İddianamede, gösterinin kanuna aykırı olduğu belirtilirken, “binaların seçilmesindeki niteliğe bakıldığında ırk bakımından ayrılık gözetilerek eylemler sergilendiği” anlatıldı.

Beş sanık hakkında daha önceki yakma ve yıkma eylemleri nedeniyle, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan iddianame düzenlendiği için haklarında sadece Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 151/1. maddesi gereğince “mala zarar verme” suçundan dört aydan üç yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.  

Sanıklardan Arslan, Kaya, Gökbulut ve Atabey; Diyarbakır Tatlı Salonu’nun yakılıp yağmalanmasına ilişkin davada da yargılanıyor. Arslan’ın camları kırarak içeriye girdiği, buradan üç kolonya çaldığı ve bunlardan biriyle Çöl Pazarı’nı yaktığı kaydediliyor. Çukuryer ise Çöl Pazarı’nın yanı sıra Diyarbakır Tatlı Salonu, Gül Kitabevi, HDP il binası ve İl Eşbaşkanı Saim Özdemir’in bürosunun yağmalanmasına ilişkin dört davada yargılanıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.