Kim Jong-un: Kutsal savaşı başlatmakta tereddüt etmeyiz

Kim Jong-un: Kutsal savaşı başlatmakta tereddüt etmeyiz

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, yeni yıl mesajında ekonomik kalkınmaya öncelik vereceklerini, dış kışkırtamalara karşı ise kutsal savaşı başlatmakta tereddüt etmeyeceklerini söyledi.

Kim, televizyondan yayınlanan yeni yıl konuşmasında uluslararası yalnızlığa düşen fakir ülkesindeki hayat standardını yükseltmeyi vaat etti, "Kore İşçi Partisi hayat standardının yükseltilmesine mutlak öncelik vermektedir, ekonomik gelişmeye yeniden yön vermeliyiz" dedi.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, kışkırtma karşısında 'kutsal savaştan' kaçmayacakları tehdidini yineleyen Kuzey Kore lideri ülkesinin tartışmalı nükleer silah programına ise değinmedi.

'BİZE HAFİFÇE DOKUNSALAR DAHİ…"

"Saldırganlar ve kışkırtıcılar bize hafifçe dokunsalar dahi adalet ve milli birleşme uğruna acımasız kutsal savaşı başlatmakta tereddüt etmeyiz" diyen Kuzey Kore lideri öncelikle ABD ile Güney Kore'nin ortak askeri tatbikat yapmalarını eleştirdi.

Kim, iki Kore devleti arasındaki sınırda gerginliği azaltıcı anlaşmaya ters düşen faaliyetlerde bulunmaması hususunda Seul yönetimini uyardı, ancak diyaloga açık olduğu mesajını da verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.