Kilis'e roketli saldırı: 1'i ağır 6 yaralı

Kilis'e roketli saldırı: 1'i ağır 6 yaralı

Kilis'te pazar yerine isabet eden roketli saldırıda 1'i ağır 6 kişi yaralandı.

Kilis kent merkezine Suriye tarafından atılan katyuşa roket mermisi pazar yerine düştü. Daha önce de atılan roket mermileri nedeniyle 21 kişinin yaşamını yitirdiği, 10'larca kişinin de yaralandığı Kilis'te, düşen 2 roket mermisi sonucu çok sayıda kişi yaralandı. Roketin düştüğü Canpolatpaşa Mahallesi Tekke Sokağı'na ambulanslar sevk edilirken, alanın etrafı polis tarafından kapatıldı.

Saldırıya ilişkin bilgi veren Kilis Valisi İsmail Çataklı, 1'i yetişkin 6 kişinin yaralandığını ve devlet hastanesine kaldırılan yaralılardan 5'inin durumunun iyi olduğunu belirtti. 

Roketlerin düşmesinden sonra kent genelinde büyük panik yaşanırken, yurttaşlar korku ile evlerine çekildi.

TSK: 'Kilis'e atılan rokete karşılık verildi'

TSK'dan konu hakkında yapılan açıklamada, "Bölgede konuşlu olan ANTPQ-36 hedef tespit radarıyla roketin atıldığı bölgedeki DEAŞ silah mevzii tespit edilmiş ve sınırımızda konuşlu ateş destek vasıtalarımızla (Fırtına obüsleri ve Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) Bataryasıyla) ateş altına alınmaya başlanmıştır" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.