Kılıçdaroğlu’nun ‘diktatör’ ifadesine Kuzu’dan yanıt

Kılıçdaroğlu’nun ‘diktatör’ ifadesine Kuzu’dan yanıt

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı anayasa profesörü Burhan Kuzu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan için kullandığı ‘diktatör’ ifadesine ilişkin yorumlarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için kullandığı “diktatör” ifadesine, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu’dan bir yorum geldi.

Kılıçdaroğlu’na, “Diktatör görmek istiyorsa partisinin geçmişine baksın. 1939-50 arası tanıma daha uygun sanki!” diye karşılık veren Anayasa profesörü Kuzu, devamla da Twitter’da şöyle yazdı: “şayet r.tayyip erdoğan gerçekten diktatör ise bu gece göreceğiz.kılıçdaroğlu yaka paça götürülürse anlayacağız… yoksa…”

Kılıçdaroğlu ne demişti?

CHP lideri, partisinin 35. Olağan Kurultayı’nda şunları söylemişti:

“Bu diktatör bozuntusu diyor ki ‘Devletin ekmeğini yiyip devlete düşmanlık edenler’. Lafa bakın. Ben de ona sormak istiyorum. Devletin ekmeğini yiyip aile boyu devletin bütün imkanlarından yararlananlar devleti soyarken acaba neyi düşünüyorlardı? Oturduğun yer devleti soyma makamı değildir.

“Bu kara leke senin alnındadır ve hiç silinmeyecektir. Bunu böyle bil. Ne diyordu bu? ‘Benim servetim sadece bu yüzükten ibarettir’, diyordu. Bırakın yüzükleri. Dünyanın en zengin liderlerinden birisin. Nereden buldun bu parayı, nasıl götürdün bu malı? Bunun hesabını sormak zorundayız”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.