Kılıçdaroğlu’nun “başkanlığa karşı özerklik” iddiasına yanıt

Kılıçdaroğlu’nun “başkanlığa karşı özerklik” iddiasına yanıt

CHP Genel BaşkanıKılıçdaroğlu’nun HDP ile AK Parti’nin “başkanlığa karşı özerklik konusunda anlaştılar” iddiasına HDP Sözcüsü Bilgen, “Kılıçdaroğlu kendi parti duruşunu netleştirsin” sözleriyle yanıt verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ayhan Bilgen, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP ile AK Parti’nin “başkanlığa karşı özerklik konusunda anlaştılar” iddiasına yanıt verdi.

Ayşegül Doğan’ın sunduğu Gündem Müzakere programına konuk olan Bilgen, Kılıçdaroğlu’nun “AKP kanadından HDP ile yakın temasa geçildiğini biliyoruz. Bölgesel özerklikte güvence verileceği ve başkanlık sisteminde AKP’nin desteklenmesi gerektiği, böyle bir pazarlığın olabileceği yönünde güçlü işaretler var” sözlerine, “Kılıçdaroğlu kendi parti duruşunu netleştirsin” sözleriyle yanıt verdi.

Bilgen’in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

‘Kılıçdaroğlu’nun kararsızlığı muhalefete güveni sarsıyor’

“Sayın Kılıçdaroğlu’nun kararsızlığı Türkiye siyasetini daraltmakla kalmıyor, muhalefete olan güveni de sarsıyor. Bugünkü iktidar ve Erdoğan meydanı bu kadar boş bularak siyaset yapıyorsa bunda 2002’den bu yana muhalefetin de ciddi bir payı var.

“Sadece koalisyon kuruluş sürecine baktığında görecek ki o bir aylık keşif görüşmelerine fırsat vererek Türkiye’nin başka bir ortama dönülmesine ortak edildi.

“Kılıçdaroğlu, burada bize cevap yetiştirmek, AKP’nin ortağı gibi gösterip, bu büyük fotoğrafı görmezlikten gelip yok saymak yerine, kendi parti içi duruşunu, tavrını, demokrasi konusunda, hiç olmazsa ssyal demokrasi konusunda net bir pozisyon almayı tercih ederse ülkeye de kendi partisine de iyilik etmiş olacak.

“Anayasa konusunda biz başından beri aynı noktadayız. Bu konuda herhangi bir kırılma, geri gidiş yok. Sayın Kılıçdaroğlu, geçen dönem kendi partisi adına o uzlaşma komisyonunda bulunan üç temsilcinin söylediğini eğer uzlaştırabilirse ve CHP tabanı da üç tezden bir şey anlayabiliyorsa bu konuda biz varız.

“CHP daha net bir şekilde yaklaşımını, konumunu, iddiasını ortaya koyarsa diğer partilerle ilgili yürüttüğü polemikten daha değerli bir iş yapmış olacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.