Kılıçdaroğlu’ndan, Yıldırım’ın ‘başkanlık’ çağrısına yanıt

Kılıçdaroğlu’ndan, Yıldırım’ın ‘başkanlık’ çağrısına yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım’ın ‘başkanlık’ için yaptığı çağrıya yanıt verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım’ın grup konuşmasındaki çağrısına yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, “Bugün Binali Yıldırım demiş ki ABD tipi başkanlık için hodri meydan demiş! İki soru soracağım. Bir Türkiye’de eyalet sistmini kabul ediyor musunuz etmiyor musunuz? İki Amerika’da her eyaletin ayrı parlamentoları ayrı kanunları var, böyle olsun mu olmasın mı? Hodri meydan dedi hodri meydan diyorum.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Mermili tehdit

“Eğer adamsanız, valilere PKK’ya dokunmayın talimatı veren adamlara niye ses çıkarmıyorsunuz! Ben bunu eleştirdiğim için üzerime geliyorsunuz! Gelmezseniz namertsiniz.

“Suriyeliler bile olsa ötekileştirmedik. Ama onları alıp da toplumun kabul etmediği yere yerleştirmek, sorununun kaynağı yapmak doğru değil. Yeni tartışmalara zemin açmamalı hükümet. Suriye politikası yanlış kardeşim. ‘Silah göndereceğiz, Emevi Cami’nde namaz kılacağız’ dediler.

“Gitmediler, 3 milyon Suriyeli geldi. Faturayı görüyor musunuz? Sivricehöyük sakinlerini sonuna kadar destekleyeceğiz.

“Teröre karşı dik durmalıyız”

“Terör konusunda hepimizin duyarlı oması lazım. Terör insanlık suçudur. Ortak tavır takınmamız gerekir. İnsanları ve insanlığı seven her insanın bu ortak söylemi her ortamda dile getirmesi lazım. Dik durmalıyız. Terör sadece bizim için sorun değil, dünya için sorun.

“ABD’ye bakın. IŞİD militanı çok sayıda ABD’li hayatını kaybetti. Bu insanlığın kabul edeceği tablo değil. Hangi gerekçeyle öldürüyorsun. ABD vatandaşlarına başsağlığı mesajlarımızı gönderiyoruz. Terörü hep beraber lanetlemeliyiz. Dünya ortak bir tavır takınmalı. Terör örgütlerinin arkasında devlet, kurum olmamalı.

“Ovacık’ta bomba patladı. Geçmiş olsun dileklerimiz iletiyoruz. Gaziantep’te IŞİD militanları, gazeteci arkadaşlarımızı darp etti.

“Her gün cenaze geliyor”

“Amerika ve Fransa’dan birer terör olayından bahsettim ama Türkiye’de her gün şehit var. Türkiye iyi yönetiliyor mu? Otursunlar kendi vicdanlarında bu soruya cevap arasınlar. Türkiye’de liyakat yerle bir edildi. Bizdense gelsin, en yetkili yere gelsin. İşi becerir mi becermez mi önemi yok.

“İncirlik’i Almanlara açıyorsunuz”

“Bol keseden Almanya’ya atıyorsunuz sonra İncirlik’i Almanlara açıyorsunuz. Ya atıyorsunuz, bari bu mübarek Ramazan’da yapmayın!

“Birileri Cumhuriyet’ten intikam almak istiyor”

“Birileri Cumhuriyet’ten intikam almak istiyor. Birileri Cumhuriyetin kazanımlarını içselleştirememiş! Açık ve net söylüyorum. Böyle düşünenlerin amaçlarını gerçekleştirme ihtimalleri CHP oldukça kocaman bir sıfırdır!

“IŞİD için Türkiye transit ülke”

“Terör konusunda iyi bir politika izlenmiyor. Küresel terör tehdidi raporu açıkladı. IŞİD için Türkiye transit ülke. Mevcut hükümet sınırları açtı. Konsolosluğu bastılar. O gün dahi IŞİD’e terör örgütü diyemediler. Eğitim açısından Türkiye kaynak ülke. Dünya böyle tanıyor.

Adana ve Hatay ziyaretleri

“Efendim evvelki hafta Adana’ya, Hatay’a gittim. Çiftçilerle görüştüm! Dediler ki ‘Dünyada 3 önemli ova var. 1 Po Ovası İtalya’da, 2 Kalifornia Ovası Amerika’da. 3’üncü ova Adana’daki Çukurova. Patates tarlada kalmış. Soğan tarlada kalmış. Bize diyorlar ki ‘Ne olur dış politikayı yeniden belirleyin’

Elektrikte kayıp-kaçak bedeli

“Namuslu vatandaş elektrik faturasını alıyor üzerinde kayıp kaçak bedeli yazıyor. Bunu ödemem diyor. Dava açıyor. Yargıtay diyor ki sen bu vatandaştan kayıp kaçak bedelini niye alıyorsun arkadaş! Sonra ne oluyor, hükümet diyor ki ben de kanun çıkarırım o zaman!

“Bu kanunun çıkması için niye bu kadar istiyorlar. Yandaşları için istiyorlar. Bu telefon görüşmeleri mahkeme kararıyla belirlenmiş görüşmelerdir. İbrahim Kalın ile Abdullah Tivnikli arasında geçen bir telefon görüşmesi kaydı.

ABD tipi başkanlık

“Bugün Binali Yıldırım demiş ki, ABD tipi başkanlık için hodri meydan demiş! Bir, Türkiye’de eyalet sistemini kabul ediyor musunuz etmiyor musunuz? İki, Amerika’da her eyaletin ayrı parlamentoları ayrı kanunları var, böyle olsun mu olmasın mı? Sen Amerikan Başkanlık modelini kabul ediyor musun etmiyor musun! Bize sorarsan biz atalarımızın kurduğu yetiştirdiği parlamenter sistemi istiyoruz. Hodri meydan dedi hodri meydan diyorum.

“Boş kovan değil kurşun atıyorlar”

“Şehit cenazelerine gidiyorum boş kovan değil kurşun atıyorlar! CHP’yi farklı bir sürecin içine sokmak istiyorlar. Neden yapıyorlar! 9 Şubat’ta şunu söyledim: Her gün şehitlerimiz geliyor. Bazı sorular soracağım diyorum. Vatandaşlarımın da soru sormasını istiyorum diyorum.

“2002’de Türkiye’de terör sorunu var mıydı? Terör örgütüyle sorunu çözmek için masaya oturan iktidar kim? Terör örgütü silahları depolarken aman ha bunlara dokunmayın diyen kim? PKK bizi kandırdı diyen kimdi? Terör örgütü askere alma daireleri kurdu bunlarda tık yok.

“Cami bahçelerini çakallara bırakmayız”

“Göğsüme sert bir şey geldi. Ne geldi diye baktım ki yerde bir kurşun. O kadar ahlaksız ve soysuz ki ben o kurşunu Kılıçdaroğlu’na attım diyeceksin. Onun arkasında bağırıyor. Kılıçdaroğlu dışarı diye. Elinizi vicdanınıza koyun. O kişi Binali Yıldırım dışarı deseydi ne olurdu? Cami cemaati büyük bir olgunluk içinde cenazeyi kıldı. Şehidin ne olduğunu biz de onlar da biliyor.

“Biz cami bahçelerini çakallara bırakmayız. Binali Yıldırım çıkmış diyor ki, Kılıçdaroğlu’nun da güvenliğini biz sağlarız diyor. İster sağla ister sağlama. Biz kendi güvenliğimizi kendimiz sağlarız.

“Cumhurbaşkanı kalkmış diyor ki…”

Kalkmış Cumhurbaşkanı diyor ki, dinledim hastanede DHKP-C’lileri PKK’lıları ziyaret etti diye. Oruç tutuyor mu tutmuyor mu bilmiyorum. Yalan gördüm ama bu kadarını görmedim. Üstelik bunu iftardan önce söylüyor. Pes artık. Hakkında dava açtım. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gideceğim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.