Kılıçdaroğlu’ndan ’Reza Zerrab’ açıklaması

Kılıçdaroğlu’ndan ’Reza Zerrab’ açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amerika’da tutuklanan Reza Zarrab ile ilgili, "4 ana konuda soruşturma açıldığını biliyoruz. Büyük bir kısmı Türkiye ile ilgili" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trakya Bölgesi’ndeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri (STK) ile Tekirdağ’da bir araya geldi. Toplantı için kente gelen Kılıçdaroğlu, gazetecilere gündemle alakalı açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu şunları ifade etti:

"Ankara’da sivil toplum örgütlerinin katılımıyla büyük buluşma adını verdiğimiz bir toplantıyı gerçekleştirmiştik. Bu toplantıda, Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullar değerlendirilmiş ve 16 madde halinde CHP’nin sivil toplum kuruluşlarına, meslek odalarına, sendikalara bildirilmişti. Ama orada sadece ben konuşmuştum. Şimdi büyük buluşmayı Türkiye genelinde belli bölgelerde gerçekleştiriyoruz. Bu kez STK’ların, meslek kuruluşlarının sendikaların temsilcileri konuşacak ve biz onları dinleyeceğiz. Amacımız tam demokrasiyi Türkiye’ye getirmek, tam demokrasiyi Türkiye’ye yerleştirmek. Zorlukları biliyoruz, ama bu zorlukları hep birlikte mücadele ederek aşacağız"

"Üzülerek şunu ifade edeyim; Türkiye’de terörün bu noktaya gelmesinin tek sorumlusu AKP’dir. Türkiye Cumhuriyetini, yani meşru bir organı, yani Birleşmiş Milletler’de temsil edilen bir devleti, gayri meşru bir organla muhatap kıldılar. Terör örgütleriyle masaya oturdular. Şimdi ’mücadele ediyoruz’ diyorlar. Terör örgütleri, kentleri, illeri, ilçeleri silah deposu haline getirirken, 14 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyordu? Her gün şehitlerimiz geliyor. Şehit yakınlarını dinliyoruz. Onların sitemlerini de dinliyoruz. Asıl sorgulanması gereken 14 yıldır Türkiye Cumhuriyeti’ni hangi parti yönetiyor ve Türkiye’yi bu noktaya kimler getirdi? Bunun sorgulanması lazım. 2002’de terörsüz bir Türkiye devraldılar ama bugün Türkiye kan gölüne dönmüş durumda. Bunun altını özenle çizmek isterim." i

Bir soru üzerinde geçtiğimiz günlerde Amerika’da tutuklanan Reza Zarrab ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, "Daha düne kadar, tutuklanan Reza Sarraf’la ilgili olarak, ’pek Türkiye’yi ilgilendirmez’ havasındaydılar. Ama 4 ana konuda soruşturma açıldığını biliyoruz. Büyük bir kısmı Türkiye ile ilgili. Önümüzdeki süreçte daha ayrıntılı bilgiler Türkiye’ye gelecek ve hep beraber bu süreci takip edeceğiz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, gazetecilere yaptığı kısa açıklamadan sonra STK temsilcileri ile bir araya geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.