Kılıçdaroğlu: Operasyonlar cadı avına döndü

Kılıçdaroğlu: Operasyonlar cadı avına döndü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de cadı avının başladığını, önce gazetecilerin, sonra bilim insanı ve akademisyenlerin, şimdi de öğretmenlerin hedef alındığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclis (PM) toplantısı öncesi açıklama yaptı. 

Kılıçdaroğlu, "Darbe girişiminden sonra dediler ki, bu süreci tek başımıza yürüteceğiz, mücadele edeceğiz. Sayın Binali Yıldırım, OHAL'in görüşüldüğü gün beni aradı, destek istedi. Kendisine aynen şunu söyledim: Sizi anlıyorum ama bu parlamentoda demokrasiyi savunacak bir partiye ihtiyaç var o da CHP'dir dedim. OHAL'a karşı çıktık" dedi.

Meclis'teki 4 siyasi partinin darbeye karşı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Hükümet bildiriyi BM'ye gönderdi. Madem böyle bir ortam var, o zaman 4 siyasi parti her türlü düzenlemeyi yapabilirdi. Hayır dediler, biz bunu yapmayacağız" ifadesinde bulundu. 

'Tek başına davranmanın sonuçları ağırdır'

Hükümetin tek başına davranmasının sonuçlarının ağır olacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Tek başına davranmanın, sonuçları ağırdır. Örnek olarak Suriye politikası. 3,5 milyon Suriyeli bizim topraklarımızda. Sözde 12 saatte gideceklerdi Şam'a, Süleyman Şah türbesini kaçırmak zorunda kaldılar. En iyi ben bilirim, en iyi düşünceler bende derseniz, Türkiye'yi bu tür felaketlerde karşı karşıya getirirsiniz… Rusya konusunda yanlış yapıldı. Uçağı ben düşürdüm yarışına girdiler. Özür üstüne özür. Devlet bu tür kırılmalara alışkın değildir. Söylediğinizin 180 derece tersini söyleyemezsiniz. Terörü biz önleyeceğiz dediler. Siz anlamasınız dediler. Bugün Türkiye tam bir terör batağının ortasındadır."

'Operasyonlar cadı avına döndü'

"FETÖ" iddiasıyla başlatılan operasyonların cadı avına döndüğün belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Cadı avının birinci ayağı medya. 11 gazetecimiz tutuklu. Bu süreçte 2 bin 308 gazeteci işsiz kaldı… İkinci ayağı bilim adamları, akademisyenler. Siz kalkıyorsunuz üniversite hocalarını bildiriye imza atmışlar diye hapse atıyorsunuz. Bildiriye 15 Temmuz öncesi imza atmışlar. 15 Temmuz'dan sonra darbe ile hiç ilgisi olmayan olayda hapse atıyorsunuz, üniversite ile ilişkisini kesiyorsunuz. Bunun ahlaki, hukuki yönü nedir? Aslı Erdoğan, yazdığı eserler onlarca dile çevrilmiş bir bilim insanı, niye hapse atarsınız? Cadı avının üçüncü ayağı öğretmenler. İlk işaret Diyarbakır'dan verildi. 11 bin 285 öğretmenin açığa alınmasıyla karşı karşıya kaldık. Neymiş bunlar terör örgütleriyle ilişkiliymiş. Bu kadar öğretmen terör örgütleriyle ilişkisi varsa siz 14 yıldır neredeydiniz?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.