Kılıçdaroğlu: OHAL yetkisi, darbe fırsatçılığına dönmemeli

Kılıçdaroğlu: OHAL yetkisi, darbe fırsatçılığına dönmemeli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz Anayasa ve hukuk tanımayan bir OHAL sürecine destek vermedik" dedi.

Hürriyet Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek'in haberine göre, Kılıçdaroğlu, OHAL yetkisinin amacı dışında kullanıldığına dair örnekleri sıralayıp tepki gösterdi. TBMM’de alınan bir kararın tam tersinin KHK ile hayata geçirilmesi konusunda “Tam bir facia” yorumunu yapan Kılıçdaroğlu, “Yenikapı ruhu bitti mi” sorusuna da “Yenikapı ruhundan anladığımız farklı” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, belediyelere kayyum atanması yetkisine tepki gösterirken şöyle konuştu: “TBMM’de görüşülmüş, geri çekilmiş bir düzenlemeyi KHK ile getirdiler. Bu tam bir facia. Parlamento’nun iradesini tanımadıkları, TBMM kararına itibar etmedikleri bir süreç. Hem ‘Parlamento milli iradenin Kabe’si diyeceksiniz, hem Parlamento’da alınan bir kararın tam tersini yapacaksınız. Yenikapı’dan anladıkları bu…”

"Fırsatçılığa dönmemeli"

Kılıçdaroğlu, KHK ile atılan kamu personeli arasında FETÖ’yle ilgisi olmayan ancak muhalif insanların olduğu iddiasıyla ilgili de şöyle dedi: “FETÖ’ye karşı alınan OHAL yetkisi, darbe fırsatçılığına dönmemeli. Herkesi aynı potaya koyarak cezalandırırsanız, darbecilerle aynı pozisyona düşersiniz. Bildiriye imza atanlar konusunda daha önce de görüşümüzü açıkladık. Şimdi OHAL yetkisi ile onları ihraç ediyorlar. Bunu doğru bulmuyoruz. İnsan haklarına aykırı görüyoruz. Sayın Başbakan ile yaptığımız görüşmede hassas olmaları gerektiğini kendilerine söyledim. Bu yanlışlar yeni bir kararname ile düzeltilmeli. Bu yaşananlar çok acı bir tablo, hukuk ve demokrasi adına doğru değil. OHAL yetkisi aydınların ensesinde boza pişirme aracına dönmesin."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.