Kılıçdaroğlu: Milletvekili arkadaşlarıma müdahale etmedim

Kılıçdaroğlu: Milletvekili arkadaşlarıma müdahale etmedim

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılması oylamasında CHP’li milletvekillerine müdahale etmediğini belirterek, “Oyunuzu şöyle ya da böyle kullanın diye kimseye söylemedim” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Git vicdanına göre oy kullan dedik”

“Daha önce dokunulmazlıklar kalkacak dedik. AKP bazı düzenlemeler getirdi. Biz buna karşın kendi görüşlerimizi aktardık. Herhangi bir CHP’li milletvekili arkadaşımıza müdahale etmiş değilim.

“Müdahale ederseniz bu doğru olmaz. Milletvekilinin iradesine ipotek koymuş olursunuz. Oyunuzu şöyle ya da böyle kullanın diye kimseye söylemedim. Git vicdanına göre oy kullan dedik. Ama AKP milletvekilleri kimin ne oy kullandığını öğrenmek için kabinlerin önünde beklediler.

“AYM’ye gitmeyi siyaseten doğru bulmuyoruz”

“Bu konuda bir parti Anayasa Mahkemesi’ne gidemiyor. 110 milletvekilinin imzası lazım. HDP, CHP’den imza versinler diye bir çağrı yaptı. Biz AYM’ye gitmeyi siyaseten doğru bulmuyoruz. Dokunulmazlık kalkacaksa Başbakan, bakan milletvekilleri hepsinin dokunulmazlığı kalkmalı.

“Dokunulmazlığı kalkan milletvekilimiz kendisi AYM’ye başvuru yapabilir. 1 hafta süresi var. AYM de 15 gün içerisinde karar verecek. Böyle bir yol varken neden daha uzun zaman alınacak bir yol seçelim. 110 milletvekiliyle yapılan başvurunun reddedilme olasılığı çok yüksek.

“Milletvekillerin tutuklanıp hapse atılması doğru değil”

“Milletvekillerin tutuklanıp hapse atılması doğru değil. Burada üzerinde durduğumuz konu yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı. Yargı siyasi otoritenin talimatı yönünde hareket ederse bu yargıya gölge düşürür. Yargının bu konuda evrensel hukuk kurallarını ve AİHM’nin kararlarını dikkate alarak karar vermeli.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.