Kılıçdaroğlu: İlk KHK hariç hepsini AYM’ye taşıyacağız

Kılıçdaroğlu: İlk KHK hariç hepsini AYM’ye taşıyacağız

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, OHAL kapsamında çıkan KHK’lerle yürütülen uygulamaları ‘darbe uygulamalarına’ benzetti, uzlaşmayla çıkan ilk kararname dışında hepsini Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacaklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkan kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) yürütülen bazı uygulamaların darbe uygulamalarını aratmadığını, uzlaşmayla çıkan ilk kararname dışında tüm KHK’ları Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) taşıyacaklarını söyledi.

Hürriyet’ten Deniz Zeyrek’e konuşan Kılıçdaroğlu, son KHK ile 12 binden fazla öğretmenin açığa alındığını hatırlatarak, şunları söyledi:

“PKK ile doğrudan irtibatı olanlar, PKK’nın talimatı ile hareket edenler varsa yakasına yapışın, yargılayın, suçlu bulursanız atın. Ancak bu kadar öğretmeni PKK’lı diye atmak anlaşılır gibi değil. Atatürkçü, Cumhuriyet değerlerine bağlı kamu görevlileri de atılıyor. Bazı illerdeki öğretmen sayısının yarısına yakını açığa alınmış. Akademisyenler de aynı torbaya konulmuş. Bildiriye atıp sonra imzasını çekenleri bile atmışlar. Bu nasıl bir tablodur. Birçok mağduriyet oluşuyor.”

İlk çıkan KHK’da uzlaşma olduğunu, ancak sonraki KHK’ların OHAL kapsamına alınması doğru olmayan uygulamalarla dolu olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “TBMM’ye geldikçe bakacağız. İlk kararname dışındaki bütün kararnameleri iptal talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.