Kılıçdaroğlu: İçişleri Bakanı'nı ya görevden al, ya da o namusuyla istifa etsin!

Kılıçdaroğlu: İçişleri Bakanı'nı ya görevden al, ya da o namusuyla istifa etsin!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın görevden alınması için Başbakan Ahmet Davutoğlu'na bir kez daha seslendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara saldırısına ilişkin olarak, güvenlik zaafından sorumlu tuttuğu İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın görevden alınması için Başbakan Ahmet Davutoğlu'na bir kez daha seslenerek, "Ya görevden al, ya da o namusuyla istifa etsin" dedi. 

Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Irkçılık yaparsınız yasaktır onun dışında düşüncelerinizi rahatlıkla açıklayabilirsiniz.  Türkiye'de demokrasi kan kaybediyorsa bunun en temel sorunlarından birisi de havuz medyası ve orada yazanlardır. Aydın geçiniyorlar bir de. Batsın sizin aydınlığınız. Ülkeye karanlık ufuklar getiriyorsunuz siz. Kraldan çok kralcı geçiniyorsunuz. Yanlışı doğru diye niye savunuyorsunuz? Demokrasinin olmadığını gösteren en temel gösterge medya özgürlüğüdür. Davutoğlu'na bir kez daha çağrıda bulunuyorum; İçişleri Bakanı'nı ya görevden al, ya da o namusuyla istifa etsin.

30 Mart 2015'te parlamenter sistem artık bekleme odasına girdi diyor. Buna ilk tepkiyi vermesi gereken kimdi. TBMM Başkanı. Ne demek diye tepki göstermesi gerekirdi ama korkularından tepkisiz kaldılar. TBMM koltuğu yürekli insanların koltuğu olmalıdır. O koltuğun hakkını vermek gerekir. Düşüncesini açıkladı diye akademisyenleri hapse atarsanız demokrasiden bahsedemesiniz. 

Bize terörle yaşamayı öğretmeye çalışıyorlar. İyi de bizim terörle yaşama dileğimiz yok. Biz kendi ülkemizde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Birilerinin beceriksizliğini halka neden mal etmeye çalışıyorsunuz. Barış içinde yaşamak istiyorum. 14 yılda Türkiye'yi bu hale getirdiler. Bunların kafasında uygarlık diye bir kavram yok. Hepimize görev düşüyor. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.