Kılıçdaroğlu: Hükümete karşı ‘Saray darbesi’ yapıldı

Kılıçdaroğlu: Hükümete karşı ‘Saray darbesi’ yapıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu’nun tasfiyesi ile sonuçlanan gelişmeleri “4 Mayıs Saray darbesi” olarak nitelendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun AKP Genel Başkanlığı ve Başbakanlıktan tasfiyesi ile sonuçlanan gelişmeleri ” 4 Mayıs Saray darbesi” olarak tanımladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin parti genel merkezinde açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Sayın Davutoğlu’nu dinledik. Aslında son derece güzel konuşmaydı. Ayrılık konuşmasıydı. Başarılarını anlattı. Son iki seçimde aldığı oy oranlarını da anlattı. Elbette helallik de istedi. Elbetteki helallik boynumuzun borcu. Davutoğlu’nun bu konuda endişesi olmasın.

“Darbe fiilen gerçekleşti”

“Başbakanlık koltuğundan ayrılmasının kendi tercihi olmadığını ifade etti. Kendi tercihi değilse niye ayrıldı? İzin verirseniz ben açıklayayım.  17 Aralık 2012’de dönemin Başbakanı şu ifadeyi kullandı: “Yasama ve yürütme benim için ayak bağıdır” Daha sonra Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ise,”Parlamenter sistem bekleme odasına girmiştir” dedi. Bu sivil görünümlü darbe dikta yönetiminin ayak sesleriydi. Darbe fiilen gerçekleşti.

“4 Mayıs Saray darbesi”

“Darbenin adı 4 Mayıs Saray darbesidir. 28 Şubat’ı da aşmıştır. Davutoğlu Başbakanlığı bırakmak zorunda kalmıştır. 28 Şubat’tan farkı “yol arkadaşım” dediği kişi tarafından gerçekleşmiş olmasıdır.

“Davutoğlu bir kişinin iradesiyle ayrıldı”

“Sayın Davutoğlu iki defa seçime girmişti. Başarılı sonuçlar almıştır. Meşruluğu tartışılmamıştır. Davutoğlu’nu başbakanlık koltuğuna milli irade getirmiştir. Ancak bir kişinin iradesiyle koltuğundan ayrılmak zorunda kalmıştır. O bir kişi 4 Mayıs Saray darbesini gerçekleştiren kişidir.

“Davutoğlu direnmeliydi

“Davutoğlu darbeye boyun eğerek dikta yönetimine zemin hazırlamıştır. Yapması gereken direnmeliydi. Demokrasi adına Davutoğlu’nu savunmak bize düştü

“4 Mayıs darbesi AKP’nin iç sorunu değildir”

“AKP’nin bütün kadrolarının darbeyi kabullenmiş olması acı verici tablodur. Demokrasilerde darbeler desteklenmez direnilir. Davutoğlu maalesef bunu yerine getirememiştir.

“4 Mayıs darbesi AKP’nin iç sorunu değildir. Hükümete karşı yapılmıştır.

“Darbecileri yeneceğiz”

“Darbeyi yapanlar şunu unutmasınlar. CHP olduğu sürece amaçlarına ulaşamayacaklar. Darbecileri yeneceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.