Kılıçdaroğlu Hakkari'ye geldi

Kılıçdaroğlu Hakkari'ye geldi

Hakkari'de partililere seslenen Kılıçdaroğlu, "Evrensel kurallar dedik.Yine evrensel kurallar diyoruz. Yerel yönetimleri, Avrupa’da kabul edilen yerel yönetimler özerklik şartını aynen kabul edeceğiz" dedi.

ZEKİ DARA - KADİR KAYA / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - CHP'nin Hakkari'de düzenlediği mitinge, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partililer katıldı. Van'daki mitingden sonra havayolu ile Hakkari'ye gelen Kılıçdaroğlu, ilk olarak Hakkari Valisi Muammer Türker'i makamında ziyaret etti. Basın mensuplarının Vali Türker'e, "Emniyet kayıtlarına göre Başbakan'ın mitingini ne kadar kişi izledi" sorusuna Türker, iki bin yanıtını verdi. Daha sonra Adliyede Cumhuriyet Başsavcısı'nı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, buradan belediyeye kadar yürüdü. Yol boyunca vatandaşlarla sohbet eden Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'nu makamında ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'nu kapıda karşılayan Bedirhanoğlu, makam odasında bir süre sohbet etti.

Bedirhanoğlu, yapılan ziyaretten memnuniyetlerini dile getirdi. Kılıçdaroğlu'nun belediyeyi ziyaretini yorumlayan Bedirhanoğlu, şunları söyledi: "CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'de önemli bir şahsiyet olduğunu düşünüyoruz. Belediyemizi ziyaret etmeleri bizi şereflendirmiştir. Bu konuda kendilerine teşekkür ediyorum. Herkesin her partinin Türkiye'nin her yerini ziyaret etme hakkı vardır" dedi.

haberinfotolari.gif

Kılıçdaroğlu konuşmasını yapmak için parti otobüsüne çıkmaya çalışırken,yoğun sevgi gösterisinde bulunan CHP’liler kısa süreli izdihama yol açtı.

"YEREL YÖNETİMLER VE ÖZERKLİK ŞARTINI KABUL EDECEĞİZ"

63757Konuşmasında yerel yönetimlere özerklik konusuna değinen Kılıçdaroğlu: ‘’Evrensel kurallar dedik. Yine evrensel kurallar diyoruz. Yerel yönetimleri, Avrupa’da kabul edilen yerel yönetimler özerklik şartını aynen kabul edeceğiz. Böylece yerel yönetimlerin güçlenmesi, halka daha sağlıklı hizmet vermesi, sağlıklı gelirlere kavuşması belediye başkanlarının Ankara’ya gidip para dilenmemesi gibi...Bütün onları savunacağız.’’dedi.

 "VATANDAŞ KEPENK KAPATIYORSA BİR DERDİ VARDIR"

Başbakan Erdoğan'ın Hakkari mitinginde esnafın kepenk kapatması hakkında: ‘’Geldi buraya miting yaptı. Hakkarili esnafımız kepenk kapattı. Çıkmış Belediye Başkanı’nı suçluyor. Arkadaş önce bir düşün sen başbakanlık yapıyorsun vatandaş kepenk kapatıyorsa bir dert var bir sorun var. O tür sorunlarla ilgilen dertle ilgilen bak bakalım neden oluyor.’’ diye konuştu.

"HÜKÜMET KAYIPLARIN ORTAYA ÇIKMASINI İSTEMİYOR"

Kılıçdaroğlu, KCK operasyonlarını da bir kez daha eleştirdi. Biz Meclis'te kayıpları bulalım dedik. Ama iktidar partisi bu ülkenin kayıplarını ortaya çıkarmak için Meclis'te komisyon kurmaya yanaşmadı. Belediye başkanlarını tutuklayacaksın, onların ellerini kelepçeleyeceksin, sıraya dizip fotoğraflarını çekeceksin... Halkın iradesiyle seçilmiş belediye başkanlarının aylarca gözaltında tutulmasını istemiyoruz."dedi.

63735

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
71 Yorum