Kılıçdaroğlu: AKP 78 milyonu fişlemek için kurum kurdu

Kılıçdaroğlu: AKP 78 milyonu fişlemek için kurum kurdu

CHP grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, AK Parti hükümetinin ‘kişisel verilerin korunması’ adı altında 78 milyonu fişleme amacında olduğunu söyledi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, ‘Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nu eleştirerek, “Bunlar herkesi fişlemeye başlayacak. Kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi, kılık ve kıyafet, dernek vakıf ve sendika üyeliği, sağlık, cinsel hayat niye merak ediyorlar merak ediyorum, hepsini fişleyecekler” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

Cerattepe

“Artvin Cerattepe’de madencilik yapılmamalıdır. Artvin halkı boşu boşuna ormanlarına sahip çıkmıyor, sadece Artvinliler değil herkes karşı çıkıyor. Sadece 1 kişi karşı çıkmıyor. Havuz medyası şimdi bütün Artvinlileri terörist ilan etmiş durumda, ben bütün Artvinlileri değil terörist en önemli vatansever ilan ediyorum”.

‘Herkesi fişleyecekler’

“Bunlar kişisel verilerin korunması adı altında herkesi fişlemeye başlayacaklar. Bunlar kurum kuruyor, 7 üyesi de AKP’li olacak.

“Siz çocuk mu kandırıyorsunuz? Kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi, kılık ve kıyafet, dernek vakıf ve sendika üyeliği, sağlık, cinsel hayatı niye merak ediyorlar merak ediyorum, hepsini fişleyecekler. Bunların amacı AB ile uyum sağlamak değil, bazı kriterlerden yola çıkarak 78 milyonu fişlemek.”

Ankara saldırısı

“MİT önümüzdeki günlerde şu terör örgütü, ismini de veriyor askerlerin yoğun olduğu illerde eylem yapacak önlem alın diyor. Önlem sıfır.

Ankara’nın kalbinde, bomba patlıyor. Bugün 1 kişi daha hayatını kaybetti . Allah rahmet eylesin. Bu terörist 2850 Km yol katediyor. 43 ili geziyor. 22 kişiyle telefon konuşması yapıyor terör eylemi hakkında. bu süreç içinde ne oluyor hiçbir şey olmuyor. Bomba patlıyor apar topar isim veriliyor. Suriyeli şu örgüte mensup diye çıkıp açıklama yaptılar. Kim yaptı? Bu ülkenin Başbakanı ve Cumhurbaşkanı.

“Davutoğlu patlama sesi duyduk inceleyeceğiz diyor. İyi ki duymuş sesi duymaya da bilirdi. İçişleri Bakanı twitter üzerinden haber veriyor. Bu akşam yaşanan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu saldırı ülkemize yapılmıştır diyor. Yok biz de Küba’da yapıldı sanmıştık. Sen o terör örgütünü neden koruyorsun? Sen bu ismi kamuoyuyla paylaşmadığın anda o örgüte yardım yapıyorsun demektir.

“Bu bombayı patlatanlar orada ölenleri tesadüfen seçtiler” diyor. MİT bunların hepsini sana önceden söylüyor. Beyefendi çıkıp “Terör örgütü orayı tesadüfen seçti” diye çıkıp açıklama yapıyor. Biz doğruyu nereden öğrendik, terör örgütünden ve bombayı patlatanın babasından öğrendik.”

‘AKP yönetimiyle PKK işbirliği halindedir’

“AKP yönetimiyle PKK işbirliği halindedir. Versinler mahkemeye, hepsini ispat edeceğim. Kimse kanın, gözyaşının üzerinde oturamaz. Kanı ve gözyaşını bir seçenek olarak milletin önüne koymayı asla kabul etmiyoruz. PKK mahkemeler kurdu, sesleri çıkmadı.

“Vergi daireleri kurdular, askere alma daireleri kurdular, trafik kontrolü yaptılar, şehirleri cephaneliğe dönüştürdüler, ses yok! Neden milletin önüne kanı ve gözyaşını koyup başkan olacağım diyor. Sen başkan olamayacaksın kardeşim. Bu milletin kanında boğulacaksın.”

“7 Haziran’da seçim oldu, havuz medyası başta, “Türk milleti kaosu seçti” niye kaosu seçsin? Acılarımız çok fazla, demokraside bir kural vardır, AKP’ye oy veren vatandaşlarımızı siz ikna edeceksiniz. Korkmayın.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.