Kıbrıs'ta sel suları araçları sürükledi

Kıbrıs'ta sel suları araçları sürükledi

Kıbrıs’ta yetkili olan şiddetli yağış nedeniyle araçlar sel sularında sürüklendi.

Kıbrıs’ta uzun zamandır bahar tadında olan havalar bugün yağmura dönüştü. Kış mevsiminin ilk etkili yağmuru, bugün Girne bölgesi, Kuzey Sahil Şeridi ve Karpaz’da görüldü. Alsancak’ta ise metrekareye 72 kg yağış düştü. Yağmur özellikle çiftçileri sevindirirken, binalarda neden olduğu su baskını sonucu bazı vatandaşlara sıkıntılı anlar yaşattı. Girne’de bazı yolların aşırı su dolması yüzünden trafikte de aksamalar yaşanırken, araçlar selde sürüklendi. Girne Çevre Yolu’nda Eziç Restoran’ın bulunduğu kavşak ile Alsancak güzergahını kullanacak sürücülerin dikkatli olması istendi. Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre, Girne bölgesinde saat 10.00 itibarıyla 20 su baskını ihbarı alındı.

SICAKLIK 13-16 DERECE

Yağışlı havayla birlikte hava sıcaklığı da 3-4 derece düşüşle 13-16 derece dolaylarında seyrediyor. Meteoroloji Dairesi’nden alınan bilgiye göre, yağışlar en çok Girne, Alsancak, Ozanköy, Kuzey Sahil Şeridi, Dipkarpaz ve Mehmetçik’te etkili oluyor. İç kesimlerde ise yağış yok. En fazla yağış metrekareye 72 kg ile Alsancak’ta kaydedildi. Yağışlı havanın yarın da sürmesi bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.