KHB Genel Sekreteri göreve başladı

KHB Genel Sekreteri göreve başladı

Sağlık Bakanlığı tarafından Hakkâri’ye Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri olarak atanan Dr. Vakkas Özmercan görevine başladı.

ZEKİ DARA
YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşların yeniden yapılandırılması çerçevesinde yürürlüğe giren Kamu Hastaneleri Kurumu’na bağlı olarak oluşturulan Hakkâri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine 2 Kasım’da atanan Dr. Vakkas Özmercan görevine başladı.

Hakkari, Yüksekova ve Şemdinli Devlet Hastane’lerinin bağlı olduğu Hakkâri, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Özmercan 24 kişilik ekibi ile Hakkari’ye hizmet vermeye geldiğini söyledi.

Göreve yeni başladığını ifade eden Özmercan, Yüksekova’ya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi kurulması için girişimlerde bulunduklarını belirterek, Hakkari’deki hastanelerde yaşanan sıkıntıları ve çözüm yollarını anlattı:

Hakkari Devlet Hastanesi: Hakkari Devlet Hastanesi’nde bir çok branşta kadro sıkıntımız var. Bu ihtiyacın karşılanması için çaba göstereceğiz. Bunun yanında Acil Servisi’nde yer sıkıntısı olduğunu tespit ettik. Yakıt sorunumuz var. Katı yakıt sistemine geçmek için çalışma başlattık. Bu hastanemizde verilen yemekle ilgili bir takım sorunlar olduğunu tespit ettik. Bu eksiklikleri gidermek için çaba göstereceğim.

Yüksekova Devlet hastanesi: Yüksekova’da Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi önemli bir ihtiyaç. Bunun için raporumuzu tamamlayıp bakanlığa gönderdik. En kısa sürede buraya bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yaptıracağız. Devlet Hastanesi’nde Asansör önemli bir sıkıntıdır. Yine burada da yakıt ile ilgili sıkıntımız var.

Şemdinli Devlet Hastanesi: Şemdinli’de yapımı devam eden bir hastanemiz var bu hastane bittikten sonra Şemdinli’ye ciddi sağlık yatırımı yapılmış olacak. Mevcut hastanenin revize edilmesi yönünde çalışmalarımız başladı en yakın zamanda bu çalışmalarımız bitecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum