KESK''ten Yüksekova ile dayanışma çağrısı

KESK''ten Yüksekova ile dayanışma çağrısı

KESK Hakkari Şubeler Platformu, 1 aydır sokağa çıkma yasağının uygulandığı Yüksekova ile dayanışma çağrısı yaptı.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Hakkari Şubeler Platformu, Cizre, Silopi, Dargeçit ve Sur ile başlayan ve şuanda Şırnak, Nusaybin ve Yüksekova'da devam eden sokağa çıkma yasakları ile ilgili bir basın açıklaması düzenledi.

Sendika binasında düzenlenen açıklama KESK Dönem Sözcüsü Musa Bor tarafından yapıldı.

Çatışma süreci, yasaklar ve güvenlikçi politikaların sorunların barışçıl yollarla çözülmesine engel olduğuna dikkat çeken Bor, çatışmalarda ısrar etmenin, sokağa çıkma yasaklarını ilan etmenin ölümlerde ısrar olduğunu kaydetti.

Bor, kaostan çıkış yolunun, çatışmalarla, şehirleri ve ilçeleri yıkmakla, sıkıyönetim yasaları ile değil, toplumun tüm kesimlerine güven verecek toplumsal barışla mümkün olacağını söyledi.

Yüksekova’da ilan edilen sokağa çıkma yasağının halkı mağdur ettiğini söyleyen Bor, ilçe halkının çevre köy, il ve ilçelere göç etmek zorunda kaldığını ifade ederek, sokağa çıkma yasağının  biran önce kaldırılmasını, insanların güvenli bir şekilde evlerine dönmelerinin sağlanmasını istedi. 

Bor, Yüksekova halkı ile dayanışma çağrısı yaparak şunları söyledi:  “Tüm halkımızı  evlerini açmaya, ekmeğini paylaşmaya davet ediyoruz. Gelen ailelerin temel gıda ihtiyaçlarının,  kira, eğitim ve sağlık giderlerinin karşılanması için tüm halkımızı seferberlik ruhu içinde hareket etmeye davet ediyoruz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.