Kerry'den Lozan değerlendirmesi: Anlaşma değil yeni fikirler çıktı

Kerry'den Lozan değerlendirmesi: Anlaşma değil yeni fikirler çıktı

Lozan'da dün düzenlenen Suriye konulu görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı Kerry, 'beyin fırtınası' olarak nitelediği toplantıda, tarafların ateşkesin gerekliliği üzerinde mutabık kaldığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsviçre'nin Lozan kentinde dün düzenlenen ve ABD'nin yanı sıra Türkiye'nin de dahil olduğu bölge ülkelerinin katıldığı Suriye toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, ateşkesin önünü açabilecek pek çok seçenek üzerinde mutabık kalındığını belirtti. Yapıcı geçtiğini söylediği ve 'beyin fırtınası seansı' olarak nitelediği toplantıdan anlaşma değil yeni fikirler ortaya çıktığını vurgulayan Kerry, tarafların pazartesi günü gelecek adımları konuşacağını aktardı.

Ortaya atılan bazı fikirler sayesinde Suriye'yi barış sürecine götürebilecek bazı farklı yaklaşımlar şekillendiğinin altını çizen Kerry, buna karşın ülkedeki şiddeti durdurmak için somut bir eylem üzerinde uzlaşılamadığını vurguladı. Tarafların yeni bir diplomatik strateji bulmaya çalıştığını söyleyen Kerry "Ancak kimse bunu baştan savma bir şekilde yapmak istemiyor" dedi. (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.