Kerem Altıparmak Barolar Birliği’nden istifa etti

Kerem Altıparmak Barolar Birliği’nden istifa etti

TBB Başkanı Feyzioğlu’nun barış isteyen akademisyenleri “sözde aydın” olarak nitelendirmesinin ardından Yrd. Doç. Kerem Altıparmak, TBB’nin İnsan Hakları Bilim danışma Kurulu üyeliğinden istifa etti.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak, Türkiye Barolar Birliği (TBB) İnsan Hakları Merkezi Bilim Danışma Kurulu üyeliğinden istifa etti.

İstifasıyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Altıparmak, üyesi olduğu kurulun hem ‘bilim kurulu’, hem de ‘insan hakları kurulu’ nitelikleri olduğunu belirterek, akademik özgürlükler ve ifade özgürlüğünün baskı altında olduğu bu olağanüstü dönemde daha duyarlı platformlarda var olmanın doğru olduğunu söyledi.

Altıparmak’ın istifa açıklaması şöyle:

“Üyesi bulunduğumuz kurul iki temel nitelik taşıyor. Birincisi Bilim Kurulu olması, ikincisi ise İnsan Hakları Kurulu olması. Türkiye’de akademisyenler inandıkları görüşleri açıkladıkları için eşi benzeri görülmemiş bir şekilde devletin tüm kurumlarının hedefi haline gelmiş, fiziki ve hukuki tehditler almaya başlamıştır.

“Birçok meslektaşımız bu nedenle idari ve cezai soruşturmalar geçirmekte ve işlerini kaybetmektedir. Bu ortamda, kendi de akademisyen olan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof.Dr. Metin Feyzioğlu bu kadar açık bir saldırı altında olan, ölümle tehdit edilen meslektaşlarımızı ‘mütareke döneminin işgal altındaki İstanbul’unun sözde aydınlarının kalıntıları’ olarak tanımlamak suretiyle bu korkunç ortama katkı sunmuştur.

“Bu koşullar altında Barolar Birliği’nin çatışı altındaki Bilim Kurulu’nda çalışmanın bir insan hakları akademisyeni için kabul edilemez nitelikteki bu ifadelere katılmak anlamına geleceğini düşünüyorum. Akademik özgürlükler ve ifade özgürlüğünün baskı altında olduğu bu olağanüstü dönemde bu özgürlüklere daha duyarlı olan platformlarda var olmanın daha doğru olduğunu değerlendirdiğim için Kurul üyeliğinden istifa ediyorum.”

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.