KCK davasında ‘Cemaat kumpası’ndan emsal tahliye

KCK davasında ‘Cemaat kumpası’ndan emsal tahliye

PKK üyeliği ile tutuklanan öğrenci İdris Nakcı, 20 yıl hapis cezasına çarptırılmış, cezası da Yargıtayca onanmıştı. “FETÖ” için hazırlanan çatı iddianamede olayın cemaatin ‘kumpası’ olduğu belirtilince mahkeme Nakcı’yı tahliye etti.

Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırladığı iddianamede, 2007’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişimi Cemaatin bir kumpası olarak gösterildi. Suikast girişiminde rol aldığı ve ‘KCK’li olduğu ileri sürülen öğrenci serbest kaldı.

Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi, 2007’de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişiminde bulunduğu ve PKK üyesi olduğu suçlamasıyla hükümlü bulunan öğrenci İdris Nakcı’nın tahliyesine karar verdi.

Tahliye talebi, Ankara Başsavcılığının Cemaat için hazırladığı iddianamesinde, olayın “Cemaatin kumpası” olduğu yönündeki tespitine dayanılarak kabul edildi.

Ne olmuştu?

20 yıl hapse mahkum edilen ve cezası Yargıtayca onanan öğrenci İdris Nakcı’nın, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik bir suikast için 580 kilo patlayıcı taşıyan bir minibüsle İstanbul’a geldiği ileri sürülmüştü.

Mahkeme kararında çatı iddianamesinde yapılan değerlendirmeye göre; FETÖ’cü polisler önce Van’da bir minibüs ayarladı ve 580 kilo patlayıcıyı yükleyip Kurtuluş’taki çok katlı otoparka bıraktı. Minibüs, 11 Eylül 2007’de otoparkta yakalanmış gibi kamuoyuna duyuruldu ve başbakana suikast planlandığı iddia edildi. Cemaatçi polisler olayın faili olarak üniversite öğrencisi İdris Nakcı’yı gösterdi. Nakcı 20 yıl hapse mahkûm oldu ve cezası Yargıtay’ca onandı.

Emsal olabilir

Nakcı’nın çatı iddianamesindeki tespite dayanılarak serbest bırakılmasının, diğer davaları da etkileyebileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.