Kayıp yakınları Atasoy'un faillerini sordu

Kayıp yakınları Atasoy'un faillerini sordu

Yüksekova'da Cumartesi Anneleri ve kayıp yakınları 1996 yılında öldürülen Nurettin Atasoy'un faillerini sordu.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 91'nci haftada Sanat Sokağı'nda biraraya gelen kayıp yakınları, 1996 tarihinde polislerce öldürüldüğü belirtilen Nurettin Atasoy'un faillerini sordu, sorumluların adalet önüne çıkarılıp cezalandırılmasını talep etti.

İHD öncülüğünde düzenlenen eyleme çok sayıda vatandaş katıldı.

haberinfotograflari.gif
Eylemde ilk olarak konuşan İHD temsilcisi Muhyettin Önal, çatışmalı ortamın son bulmasını, tarafların diyalog masasına dönmesi gerektiğini belirtti.

Önal, konuşmasının ardından Nurettin Atasoy'un hikayesini anlattı.

Atasoy'un 37 yaşında iken geçimini ticaretle sağladığını belirten Önal, Atasoy'un Batman'a giderken Yüksekova'ya bağlı Dilektaşı (Manis) köyü civarında polislerce durdurulduğunu belirtti.

O sırada polislerin yanında Abdullah Canan'ın da bulunduğunu belirten Önal, kendini polis olarak tanınan kişiler tarafından Atasoy'un gözlerinin kapatıldığını ve bir uçurumun kenarına götürülerek uçurumdan atıldığını ifade etti.

Atasoy'un cenazesinin bir dere kenarında köylülerce bulunduğunu kaydeden Önal, aile tarafından yapılan tüm adli girişimlerden sonuç alınmadığını söyledi.

Hikayenin okunmasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştiren Cumartesi Anneleri ve kayıp yakınları, bir sonraki haftada buluşmak üzere dağıldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.