Kayak merkezine akın ettiler

Kayak merkezine akın ettiler

Hakkari’nin Merga Bütan Yaylası'ndaki kayak merkezi, hafta sonunu değerlendirmek isteyen kayak severlerin akınına uğradı.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Hakkari kent merkezine 12 kilometre uzakta bulunan 2 bin 700 rakımlı Merga Bütan Yaylası'ndaki kayak merkezi kış mevsiminin gelmesiyle birlikte canlandı. Hafta sonunu kayak pistinde geçirmek isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinde özel araçları ile kayak pistine akın ettiler.

haberinfotograflari.gif

Bazı kayakçılar kalınlığı yarım metreyi bulan kar üzerinde yaptıkları gösterilerle heyecanlı anların yaşanmasına sebep olurken, bazıları da ufak tefek kazalar yaptı. Piste ilk defa gelen acemi kayakçılar da kayak öğrenmeye çalışıyorlar. Bazı gençlerin de kayak pistine getirdikleri klasik kayma aracı olan tahta kızaklar ise pistin gözdeleri arasında yer alıyor.

haberingoruntuleri.gif
Aileleri ile kayak tesisine gelen yurttaşlar kayak yapmanın keyfini yaşarken pistte kurulan kayak evi ise kayak severlerin dinlendiği önemli bir mekan.

Hafta sonunu pistte değerlendiren vatandaşlardan Mazlum Tekçe, kayak pistinde kalabalık bir ortam olduğunu belirterek, teleski ücretlerinin Hakkari şartlarına göre pahalı olduğunu kaydederek, teleski ücretlerinde indirim yapılmasını isedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal ise, 2009 yılından bu yana faaliyette olan Merga Bütan Kayak pistinde Hakkari halkına en iyi hizmeti vermeye gayret ettiklerini belirterek,

Halkımıza hizmet verdiğimizde kısıtlı imkanlarımız vardı. Konteynır ve barakalar da halkımıza hizmet verdik. Gelen insanlar fazla duramıyordu. Çünkü oturacak ve ısınacak bir ortamları yoktu. Aileler çok beklemeden çekip gidiyordu. Sadece kayak kayanlar duruyordu. Fakat geçen sene yaptığımız kayak eviyle çok nezih bir ortam hazırladık. Şuan aileler çocuklarıyla gelip kayak evinde oturup dinlenip eğlenebiliyorlar” diye konuştu.

Hakkâri’nin Durankaya Beldesi Cumhuriyet Yatılı Bölge Okulu müdürü ve öğretmenleri de hafta sonlarını kayak pistinde değerlendirenler arasında. Aslen Bolulu olan Sevda öğretmen de 2 yıldır görev yaptığı Hakkari’ye kayakçıların daha fazla ilgi göstermesini istiyor ve kayakçıları Hakkari’ye davet ediyor.

Kış ortasında vatandaş ve öğrencileri buluşturan, kayak pisti Hakkari’de hafta sonunu farklı bir şekilde değerlendirmek isteyenlerin uğrak yeri haline geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.