Kaya, suç duyurusunda bulundu

Kaya, suç duyurusunda bulundu

Hakkari'de bir haber için görüntü çekerken, tartaklanarak gözaltına alınan Van TV ve İHA muhabiri Serkan Kaya, gözaltı sürecinde yaşadıklarına ilişkin suç duyurunda bulundu.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Dün akşam saatlerinde Hakkari Cumhuriyet Caddesi üzerinde yaptığı bir haber için görüntü çekerken özel hareket polislerince gözaltına alınan Van TV ve İHA Hakkari muhabiri Serkan Kaya, gözaltı sürecinde kendisine kötü muamelede bulunan polisleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gözaltına alındığı sırada zırhlı araç içerisinde polislerin kendisini tartaklandığını ve çarşı merkezinden alındıktan yaklaşık yarım saat sonra emniyete götürüldüğünü anlatan Kaya, sağ gözü ile vücudunun farklı noktalarında aldığı darbeler nedeniyle rapor aldığını bu duruma sebebiyet veren polisler ile ilgili şikayetçi olduğunu kaydetti.

Avukatı aracılığı ile polisler hakkında Hakkâri Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Kaya, kent merkezinde hava kirliliği ile ilgili haber yaparken, yanına gelen 3 sivil polisin kendisinden kimlik istediğini, polislere kimliğini gösterdiğini sonrada çektiği görüntülerin incelenmesi için ekip aracına götürüldüğünü bu sırada her şeyin normal olduğunu söyledi.

Kaya, olay yerine gelen başka bir ekibin de aynı amaçla kimlik istediğini belirterek bu sırada olanları şöyle anlattı: “Yeni gelen ekip gitmeme izin vermeden basın kartıma bakmak istedi. Bir önceki ekipte görevli polisler de kendisine, ‘Biz işlemlerini yaptık ve bir sorun olmadığını ilettiler’ Fakat içlerinden bir polis ısrar edince bende kimliğimi vermeden “Siz farklı cumhuriyetten, diğer ekiptekiler farklı cumhuriyetten mi geliyorsunuz?’ diye sordum. Bunun üzerine ekipten bir polis ‘Bu adam benim, ben de sorgulayacağım” deyip önce olay yerine takviye ekip çağırdılar sonra beni zorla polis aracına bindirip tartaklayıp kelepçelediler. Daha sonra kafama maske geçirdiler. Bana hakaret etmeye ve beni darp etmeye başladılar. Bu işlemi yaklaşık olarak yarım saat sürdürdüler.”

TEM Şube Müdürlüğü’ne götürülene kadar kötü muamelenin devam ettiğini savunan Kaya, bir saat boyunca yüzünün duvara dönük ayakta bekletildiğini, “Hepiniz göreceksiniz ve hepiniz buraya geleceksiniz, Onun bunun çocukları, göreceksiniz vallahi göreceksiniz” şeklinde hakaret ve tehditlere maruz kaldığını söyledi.

Yaklaşık altı saat gözaltında kaldığını belirten Kaya, Anayasa’da güvence altına alınan temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edildiğini, haksız ve hukuksuz olarak gözaltına alındığını, gözaltı sürecinde kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildi bu yüzden de kendisine bu muameleyi reva gören polisler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

s1-074.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.