Katledilen Kürt işverenler mezarları başında anıldı

Katledilen Kürt işverenler mezarları başında anıldı

Kürt işverenler Savaş Buldan, Hacı Karay ve Adnan Yıldırım katledilişlerinin 22'inci yıldönümünde mezarları başında anıldı.

İstanbul'da 1994 yılında polisler tarafından gözaltına alındığı belirtilen ve bir süre sonra Sakarya ve Bolu'da katledilmiş halde bulunan Kürt işverenler Savaş Buldan, Hacı Karay ve Adnan Yıldırım, katledilişlerinin 22'inci yıldönümünde Avcılar Mezarlığı'ndaki mezarları başında anıldı. Anmaya, Buldan, Karay ve Yıldırım'ın yakınları, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP milletvekilleri Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder, Erdal Ataş, Hüda Kaya, Besime Gonca, HDP, DBP, HDK il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda yurttaş katıldı. 

'Orada bir Gezi yaşanmıyor'

Anmada ilk olarak konuşan Adnan Yıldırım'ın kardeşi Nihat Yıldırım, 22 yıldır aradıkları adaleti bir türlü bulamadıklarını söyledi. Yıldırım, Türkiye'de var olan yargısızlık nedeniyle adaleti başka ülkelerde aramak zorunda bırakıldıklarını kaydetti. Hacı Karay'ın oğlu Emre Karay da bölgede yaşananlara değinerek, "Onların oynadıkları sokaklar şimdi yıkık dökük. Orada bir Gezi yaşanmıyor. Bir kaç ağaç sökülmüyor, orada canlar katlediliyor" dedi. 

'Rahat uyuyun arkanızda milyonlar var'

Anmada konuşan HDP milletvekili ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan da, katledilenlerin arkasından şu an binlerin yürüdüğünü dile getirerek, "O zaman devlet tek tek katlediyordu, şu anda toplu katliamlar gerçekleştiriyor. Bundan sonra Kürtler statüsüz bir yaşamı kabul etmeyecek. 22 yıl öncede bunu söylediler. Bedenlerinde sigaralar söndürüldü, naylonlar eritildi ama asla teslim olmadılar. Rahat uyuyun. Arkanızda milyonlar var. Mücadelenize milyonlar devam ediyor" şeklinde konuştu.

Daha sonra anmada konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise şunları aktardı: "Bu işlenen insanlık suçları hiç biz zaman bağımsız mahkemelerde yargılanmadı. Kardeşiniz duymaz, el yanar diye bir söz var ya. Burada bağımsız yargı olmadığı için hep başka yerlerde adalet aradık. 3 kişiyi katledenler nerede? Kayıpların hesabı sorulmadı, kayıplarının failleri aklanmaya çalışıldı, bunun çabası yürütüldü. Gever'de 2 bin evi yakıp, yıktılar. Sadece HDP'ye oy verdikleri için 'temizlik operasyonu' adı altında en büyük kirliliği yaptılar. O duvarlara yazdıkları yazıları bile okuduğunuzda utanırsınız ama onlar utanmıyor. 3 kişi sadece Kürt olduğu için katledildi. Bugünde aynı şekilde sadece Kürt oldukları için insanlar katlediliyor."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.