'Katilimizden adalet bekliyoruz'

'Katilimizden adalet bekliyoruz'

Şırnak'ta toplanan Cumartesi Anneleri, bu hafta 1994 yılında Habur Sınır Kapısı'nda JİTEM elemanları oldukları belirtilen kişilerce göz altına alındıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Mehmet Ömeroğlu'nun akıbetini sordu.

ŞIRNAK - Şırnak'ın Cizre ilçesinde, 318 haftadır "faili meçhul" bir şekilde kaybedilen ve katledilen yakınlarının akıbetini sorup, faillerin bulunmasını isteyen Dayikên Şemîyê (Cumartesi Anneleri) bu hafta da Sanat Sokağı'nda bir araya geldi. Bu haftaki eylemde, Cizre ve Silopi'de 27 Aralık'ta başlayan çatışmalarda polis tarafından katledilen 5'i çocuk 6 yurttaşın fotoğrafları ve kayıpların fotoğrafları taşındı. Yüzlerce "faili meçhul" cinayete kurban gidenlerin fotoğraflarının bulunduğu "Kayıplar albümü" pankartı taşınan eyleme, Cizre Belediyesi Eş Başkanı Leyla İmret, HDP ve DBP yöneticileri ile MEYA-DER, İHD, KURDİ-DER ve Barış Anneleri Meclisi üyeleri de katılarak destek verdi. Çocuklarında katıldığı bu haftaki eylemde, 1994 yılında Habur Sınır Kapısı'nda JİTEM elemanları oldukları belirtilen kişilerce göz altına alındıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Mehmet Ömeroğlu'nun kaybediliş hikayesi anlatıldı. 

'Katillerden adalet bekliyoruz'

Hikayeyi anlatan Ömeroğlu'nun kardeşi Salih Ömeroğlu, ağabeyinin Silopi'de bulunan Habur Sınır Kapısı'ndan JİTEM olduklarını belirten kişilerce göz altına alındığını ve o günden sonra bir daha kendisinden haber alamadıklarını söyledi. Ağabebyinin BOTAŞ Askeri Taburu'na götürüldüğü belirtildiğini anlatan Ömeroğlu, "Burada asit kuyularının olduğunu biliyoruz. Bu insanların sorumluları yargılanmadan, failleri ortaya çıkmadan bizler mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Şunu çok iyi biliyoruz adalet talep ettiğimiz tam olarak katilimizdir. Yani katilimizden adalet bekliyoruz. Herkes bunu iyi biliyor bu insanların katilleri devlettir" dedi. 

Ardından İHD üyesi Abdulkerim Pusat kısa bir konuşma yaparak, failler bulunup yargılanana kadar mücadelelerini alanlarda sürdüreceklerini dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından oturma eylemi yapıldı. 

i-1-082.jpg

i-2-047.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.