Katar uçağı, Atatürk Havalimanı’na acil iniş yaptı

Katar uçağı, Atatürk Havalimanı’na acil iniş yaptı

İstanbul Doha seferini yapan Katar Hava Yolları'nın 240 sefer sayılı Airbus 330 tipi uçağı motoruna kalkışından bir süre sonra kuş girince yangın çıktı ve alev uzaması adı verilen olay yaşandı, uçak acil olarak geriye döndü ve Atatürk Havalimanı sorunsuz

Katar Havayolları uçağı içinde 298 yolcusuyla bugün saat 13.42'de Atatürk Havalimanı'nın 3 bin metre uzunluğundaki 1.7- 3.5 pistinden kalkış yaptı. Pistin Florya tarafından Sefaköy yönüne doğru havalanan uçağın kalkışı sırasında sol motoruna kuş girdi. Bu nedeniyle motorunda yangın çıkan uçağın pilotu hava trafik kontrol ünitesi ile bağlantıya geçerek acil iniş yapma kararı aldı.

SOL MOTORDA YANGIN

Bu sırada uçağın sol motorundan çıkan yangını gören çok sayıda vatandaş havalimanı santralini arayarak durumu bildirdi. Uçağın inişi sırasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne ait itfaiye ve ambulans ekipleri hazır beklerken uçak kalkışından 12 dakika sonra sorunsuz şekilde havalimanın iniş yaptı. İnişten sonra teknisyenler tarafından yapılan ilk tespit sırasında motorda bulunan adına Pal denilen kanatçıklardan 7 adetinin hasar gördüğü anlaşıldı. Bu arada motorda çıkan yangın sonucunda oluşan hasarın tespiti içinde uçak teknik hangara çekildi.

Motor test olarak bilinen noktaya park ettirilen uçaktaki yolcular terimanale alınırken acil iniş sırasında kabin içerisinde olan panik nedeniyle bazı yolcular fenalık geçirdi. Bunlardan bir kadın yolcu baygınlık geçirince ambülansla sağlık merkezine götürüldü. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.