Kartal'ın cenazesi toprağa verildi

Kartal'ın cenazesi toprağa verildi

Şırnak'ta yaşamını yitiren Şirin Kartal'ın cenazesi, Avgamasya Köyü'nde toprağa verildi.

Şırnak'ta sokağa çıkma yasağı esnasında yaşamını yitiren Şirin Kartal'ın (16) cenazesi bulunduğu Şırnak Devlet Hastanesi morgunda ailesi tarafından teşhis edilmesinin ardından, Kumçatı Beldesi'ne bağlı Avgamasya Köyü'ne getirildi. Buradan, Avgamasya Köyü Camii'sinde dini vecibeleri yerine getirildikten sonra, Kartal'ın cenazesi omuzlanarak köy mezarlığına getirildi.

Cenaze törenine Kartal'ın ailesi, arkadaşları, Şırnak Belediyesi Eşbaşkanı Serhat Kadırhan, Kumçatı Belde Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Demir, Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MEYA-DER) yöneticileri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) il ve belde yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Kartal'ın cenazesi toprağe verilirken, annesi Gevher Kartal’ın ağıtları duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Cenaze töreni, kılınan namaz ve okunan duaların ardından sona erdi. 

Cenaze töreninin ardından yurttaşlar, Kartal için Kumçatı'da kurulan taziye evine geçti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.