Kartal: 'Biz bir aileyiz ve içimizde hallederiz'

Kartal: 'Biz bir aileyiz ve içimizde hallederiz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Caner'in kendisine gösterdiği tepkiyi yorumladı, 'Caner bizim takımımızın oyuncusudur. Biz bir aileyiz ve içimizde hallederiz' dedi.

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe karşısında 1-0 önde götürdüğü maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Mücadelenin ardından iki takımın teknik direktörü maçı değerlendirdi.

Bursaspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve 1-1 eşitlikle tamamlanan müsabakanın ardından her iki takımın teknik direktörleri karşılaşmayı değerlendirdi. Müsabaka hakkında açıklamalarda bulunan Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Öğretmenler günümüzü kutluyorum. İnsanımızı değerlendiren önemli varlıktır. Onlara değer verirsek şiddeti önlemiş oluruz. Mehmet Topal’a geçmiş olsun diliyorum. İnsan daha önemlidir. Bugün kendisi sakatlandı. İnşallah ciddi değildir. Biz ve Fenerbahçe kazanmak için sahaya çıkmıştık. Düşündüğümüz gibi oyun oldu ama rakibimizin baskısına ayak uyduramadık. İkinci yarı tam düşündüğümüz gibi oldu. Ama tesadüfen gol yedik. Ondan sonra iki değişiklik yaptık ve daha çok pozisyon bulduk. Bizim kalecimiz daha az yoruldu. Kazanmaya daha yakın takım bizdik. Bugün hem biz hem onlar kaybetti. Oyuncularım böyle devam etsinler. Seyirciye teşekkür ederim. Biraz daha coşkuyla sinerji oluşturabilirsek bu futbolumuzu biraz daha geliştirirsek iyi bir takım oluruz. Bir de Fenerbahçe 29, biz 25 yaşındayız. Onlar tecrübeyi daha iyi kullandılar” dedi.

“BEN KİRLİ İŞLERİN PEŞİNDE OLMADIM”

Yeşil-beyazlı taraftarların Volkan Demirel aleyhinde tezahüratları bulunması sorulması üzerine Güneş, “Bu yanlışı yapıyorsunuz. Volkan benim öğrencim. Onu milli takıma alan benim. Yapılan her oyuncuya küfrü bana yapılmış gibi görüyorum. Fenerbahçe’nin yöneticileri ne yaptığı önemli değil, sizin ne yazdığınız önemli. Bu oyunda şiddet olur. Bana da milli takıma da küfür oldu. Sayın Mustafa Denizli gayet iyi bilir. Sahadan ayrılırsanız önü açarsınız. Fenerbahçe’nin sahasında bana küfür gelse sahadan çıkmam mı gerekirdi. Bana hazırlanan tezgah belli. Bu dizi mi, film mi? İnsan kaybedildiği zaman geri gelmiyor. 50 yıldaki çizgim belli. Hiçbir zaman karşı tarafı suçlamadım. Ben kirli işlerin peşinde olmadım” diye cevapladı.
Caner’in oyundan çıkarken gösterdiği tepki sorulması üzerine Güneş, “Bizim Volkan’da Trabzon’dayken dışarıya çıktı. Ben konuşmamın nereye varacağını bildiğim için konuşmayacağım. Benim üstümde yönetim, altında oyuncu var. Yönetim beni, ben oyuncuyu yönetirim” şeklinde cevapladı.

FENERBAHÇE CEPHESİ

Müsabakayı değerlendiren Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Maça 1-0 mağlup başladık. Biranda oyuncularımın konsantrasyonları bozuldu. Zaman geçtikçe oyuna ağırlığımızı koyduk. İlk yarı itibariyle birkaç pozisyon ürettik. İkinci yarı yaptığımız değişikliklerle kontrolü kendi elimizde tutar gibi oynamaya başladık. Sonra 2 pozisyonu değerlendiremedik. Bu akşam Türk futbolu adına her iki takım da iyi mücadele etti. Her iki takım futbolcularını gösterdiği mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Son haftalarda çok tempolu ve formda Bursaspor ile karşılaşacağımızı biliyorduk. Burada alınan 1 puan için oyuncularımı tebrik ediyorum. Gökhan Gönül, çok büyük özveri ile iğnelerle saha çıktı ve müsabakayı zor tamamladı” diye konuştu.

“BÖYLE ŞEYLER FUTBOLDA OLUR”

Caner ile ilgili sorulan soruya cevap veren Kartal, “Caner bizim takımımızın oyuncusudur. Gerilimi yüksek maçta sinir ve öfke ile böyle bir davranışta bulunmuştur. Ağzından çıkanı ben duymadım. Biz bir aileyiz ve içimizde hallederiz. Böyle şeyler futbolda olur. Önemli olan Caner gibi futbolcuları kazanmaktır. Kaybetmek her zaman kolaydır” diye cevapladı.

“BUNLARI TEKRAR GÜNDEME GETİRMEMEMİZ LAZIM”

Volkan Demirel hakkında sorulan soruya cevap veren Kartal, “Hepimiz bu ülkenin insanlarıyız. Bunlar geride kaldı. Bunların olmaması lazım. Artık bu iş geride kaldı. Bunları tekrar gündeme getirmememiz lazım. Hepimizin daha hoş görülü olması gerekiyor. Oyuncularımız daha iyi durumda olmasını istiyorsak sahip çıkmalıyız” açıklamasını yaptı.

Diego’nun performansı ve Mehmet Topal’ın sakatlığı ile ilgili sorulan soruya Kartal, “Diego geldiğinden beri sert bir ligde mücadele ediyor. Türkiye mücadele gücü yüksek bir lig. Zaman zaman bu sertlikler içerisinde çok darbeler yiyor. Zamanla oynadıkça kendisini bulacak. Mehmet Topal yolunu kaybeder gibi oldu. Yabancı sınırlaması ve Gökhan’ın sakatlığından dolayı Topal’a rica ettik. Ona da teşekkür ediyorum. Oda bu akşam çok büyük özveriyle sonuna kadar oynadı” şeklinde cevapladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.