Kars’ta yollar buz pistine döndü

Kars’ta yollar buz pistine döndü

Kars’ta kar yağışının ardından soğuk havanın etkisiyle yollarda ve kaldırımlarda buzlanmalar oluştu. Buzlanan yollarda sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı.

KARS - Kars Gazi Ahmet Muhtar Paşa (GAMP) Caddesi’nin buzlanması bir çok araç kaydı. Bazı araçlar kaldırım taşlarına çarparken, bir çok araçta kayarak bir başka araca çarparak durabildi. Buzlanan cadde ve kaldırımlarda bir yaşlı kadını torunu karşıdan karşıya geçirirken, karşıya geçmek isteyen bir kadın ise düştü. Acılar içerisinde yerde kıvranan kadına yanındaki arkadaşları yardım ederek yerden kaldırdı.

Trafiğin adeta durma noktasına geldiği GAMP Caddesi’nde yokuş aşağı inen araçların büyük çoğunluğu kaymaktan kurtulamadı. Bir yarım otobüs ise vatandaşların yardımıyla geri geri itelerek çıkarıldı. Araçların kaydığı Kars’ta trafik ekiplerinin uyarması üzerine buzlanan bölgelere Belediye ekipleri intikal ederek tuzlama çalışması yaptı.

Öte yandan Kars-Selim yolu ile Kars Digor Yolu’nda bir TIR yolda mahsur kaldı. Tipinin geçit vermediği Kars Selim Yolu’nda ise yoldan çıkan bir TIR, Karayolları ekipleri tarafından kurtarılarak yoluna devam etti. Kars’ta kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Emniyet Müdürlüğü bağlı trafik ekipleri ise sürücüleri buzlu yollarda dikkatli olmaları konusunda uyardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.