Kardeşini ve yiğenini kaybeden İhsan İşbilir'den barış mesajı

Kardeşini ve yiğenini kaybeden İhsan İşbilir'den barış mesajı

Hakkari’nin Yüksekova İlçesinde önceki gün çıkan olaylarda katledilen Mehmet Reşit İşbilir’in ağabeyi İhsan İşbilir, “. Biz Kürt bir aile olarak her zaman barış istedik şimdi de barış istiyoruz.” dedi.

ÖMER OĞUZ -  YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA – Hakkari’nin Yüksekova İlçesinde önceki gün sokak ortasında katledilen Mehmet Reşit İşbilir’in ağabeyi İhsan İşbilir gazetecilere yaptığı açıklamada,"Biz Kürt bir aile olarak her zaman barış istedik şimdide barış istiyoruz." dedi.

Yüksekova’da onbinlerce yurttaşın katıldığı cenaze törenine değinen ağabey İşbilir, kendilerini yalnız bırakmayan Yüksekova halkına teşekkür etti.

Ağabey İhsan İşbilir şöyle konuştu: "Hayırsız sistem ve baskıcı devlet birliğimize engel oldu. Biz burada 10 binlerce şehit verdik. Biz Kürt halkı savaştan yana olmadık hiçbir zaman. Savaşın verdiği acılar sonuna kadar biz yaşadık."

"ARTIK BARIŞ SAĞLANSIN" 

Devletin baskısı sonucu köylerini boşaltmak zorunda kaldıklarına değinen İşbilir, "Köylerimiz boşaltıldı, dilimiz yasaklandı. Kürdistan toprağında varlığımız inkar edildi. Bu noktada kurbanlık bir koyun gibi başımızı eğmedik. Ve Önder Apo’nun öncülüğünde bu sesimiz daha da gür çıktı. Dediler; ya teslimiyet ya da görkemli bir direniş. Tarihimize baktığımızda bundan 200 yıl önceye kadarda Kürt halkı hiçbir zaman baş eğmemiş ve inkarı kabul etmemiştir. Bundan sonrada baş eğmeyeceğiz ve inkarı kabul etmeyeceğiz. Dünde 2 şehit verdik. Kürt halkı her zaman barıştan yana oldu. Bu yolda yüzlerce can verdi. Biz aile olarak ve Kürt olarak her zaman barış istedik şimdide barış istiyoruz. Ben bugün iki şehidin ailesiyim. Şehitlerimizin acısı ve anısı kalbimizde yaşayacak. Ama tekrar söylüyorum biz barıştan yanayız. Artık barış sağlansın.2013 yılındaki Diyarbakır Newrozun’da önderlik barış sürecini başlattı. Bütün dünyada ve biz Kürtlerin içinde büyük bir yankı uyandırdı. Ama ne yazık ki AKP hükümeti ve onun silahlı güçleri bu barış sürecinden memnun olmadı. Onurlu Kürt halkı, onuru için mücadelesini yükseltip kendi şehidine sahip çıkıyor. Kendi şehitlerinin mezarlarına sahip çıkan insanlarımızın üzerine mermiler yağdırıyorlar” dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A ÇAĞRI"

Başbakan Erdoğan’a seslenen İşbilir, “Bu kadar barış, kardeşlik ve Müslümanlıktan bahsediyorsun. Ama hiçbir zaman sana inanmadık. Sen bütün halkları din ile kandırdın. Ve bunu iyi bilsinler ki, doğunun deccalı Erdoğan’dır. Hiç barış istemiyor. Önderimizin dün bize yollamış olduğu mesaj başım ve gözüm üstüne gelmiş. Baş sağlığını kabul ediyoruz. Ben boynumu Önder Apo şahsında eğiyor ve saygılarımızı sunuyorum. Biz sonuna kadar duyarlı olup uyanık olacağız. Biz artık oyunlara gelmeyeceğiz. Biz aile olarak, bizden iki can gitmiş yüreğimiz yanmış ama yinede barış sağlansın. Hiç bir annenin yüreği yanmasın. Her şeye rağmen biz cenazelerimizin üzerinde bile hep barışı istedik ve barışın sağlanmasından yana olduk” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum