Karda mahsur kalan diyaliz hastalarını kurtarma operasyonu

Karda mahsur kalan diyaliz hastalarını kurtarma operasyonu

Muş'un Korkut ilçesinde dün diyalize girmesi gereken 3 hasta için özel idare ekipleri seferber oldu. Akşam saatlerinde fenalaşan hastalar, kar nedeniyle 6 saatlik çalışmanın ardından hastaneye ulaştırıldı.

Kentte aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Kar yağışı ve tipinin etkili olduğu Korkut ilçesine bağlı Yolgözler köyünde, dün diyalize girmesi gereken 3 hasta, yolun kapalı olması nedeniyle hastaneye gelemedi.

Akşam saatlerinde rahatsızlanan hastalar için İl Özel İdaresi'nden yardım istendi. Hasta ihbarı üzerine köye yönlendirilen iş makinesi, kar kalınlığının bir metreyi geçtiği yolda güçlükle ilerledi. 10 kilometrelik yolda yaklaşık 6 saat boyunca çalışan iş makinesi, büyük zorluklarla yolu açarak diyaliz hastalarını hastaneye ulaştırıldı. 

2 kardeşi diyaliz hastası olan Murat Temli, yolun kapalı olduğunu ve kardeşlerinin diyalize giremediğini belirterek; "Kardeşlerim bugün diyalize girmesi gerekiyordu. Yollar kapalı olduğunda götüremedik. Biz de özel idare ekiplerini aradık. Onlara teşekkür ediyoruz. Gelip yolumuzu açtılar. Saatlerce süren çalışmanın ardından ekipler köyümüze ulaştı. Şu anda kardeşimi hastaneye götürüyorum" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.