Karayazı Belediyesi bir yılda ilçeyi yeniden yarattı

Karayazı Belediyesi bir yılda ilçeyi yeniden yarattı

Son yerel seçimlerde DBP'nin kazandığı Karayazı Belediyesi, AKP döneminden kalan 3 milyon 620 bin TL borcu tek kalemde öderken, ilçe ve bağlı mahallelerde birçok hizmete imza attı.

ERZURUM - Erzurum'un DBP'li Karayazı Belediyesi, 5 adet yeni iş makinesini araç filosuna ekledi. Araçlar, ilçe girişinde davul zurnayla karşılandı. Belediye önünde çok sayıda yurttaşında katılmasıyla halaylar çekildi. Burada konuşan Belediye Eş Başkanı Memet Sait Karabakan, Büyükşehir Yasası'yla belediyelerinin hizmet alanının genişlediğini ve halka daha iyi hizmet sunmak için araç alımları yaptıklarını söyledi. 

Görevde birinci yıllarını tamamladıklarını belirten Karabakan, göreve geldiklerinde 90 kuruş olan ekmeğin belediyenin açtığı halk ekmek fırını sayesinde 50 kuruştan satıldığına vurgu yaptı. 75 mahallenin 35'inde cami ve taziye evlerinin onarım ve eksikliklerini giderdiklerini, 250 adet çöp konyteyneri dağıtıp, ilçe merkezinde 2 tuvaleti hizmete açtıklarını belirten Karabakan, çalışan personelin 10 yıldır ödenmeyen 2 milyon TL aylığını tek kalemde ödediklerini kaydetti. 

-1-035.jpg

Yine belediyenin SSK ve vergi borçlarından oluşan bir buçuk milyon Tl ile 20 yıllık elektrik borcu 120 bin TL'yi tek kalemde ödedikleri bilgisi veren Karabakan, "Yıllarca yolu dahi reva görülen sanayi sitesinin alt yapısını değiştirdik ve içini parke taşıyla döşedik. İlçemizin daha da güzelleşmesi ve mahallelerimizin şehirleşmesi için, insanlarımız arasında ayrım yapmadan, tüm insanlarımızın hizmetkarı olmaya ve onlara hak ettikleri hizmetleri yapmaya, onlara hesap vermeye devam edeceğiz" dedi.

Belediye Eş Başkanı Zeynep Han Bingöl de halkı selamlayarak, hizmetlerinin devam edeceğini söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.