Karakol saldırısı ile ilgili 2 tutuklama

Karakol saldırısı ile ilgili 2 tutuklama

Cevizli Jandarma Karakolu'na gerçekleştirilen saldırıyla ilişkili oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 16 kişiden Mazıdağı Belediye çalışanı 2 kişi tutuklandı.

Mardin'in Artuklu ilçesinde bulunan Cevizli Jandarma Karakolu'na yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilişkili oldukları iddiasıyla gözaltına alınan Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Hüseyin Falay ve Büyükşehir Halk Sağlığı Müdürü Cengiz Öztürk, Mazıdağı Belediyesi'nde çalışanı Abdullah Doğan, Bahri Temel, Erdal Kaya ile Hemo Korur, Mustafa Korul, Davut Vural, Ramazan Vural, Sadettin Vural, Selahattin Vural ve Ramazan Şık ile ismi öğrenilemeyen 4 kişi daha gözaltına alınmıştı. 

Gözaltına alınanlar, dün savcılık ifadeleri ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkemeye ifade veren 16 kişiden 14'ü serbest bırakılırken Şemrex Belediye İlaçlama aracı görevlileri Abdullah Doğan ile Bahri Temel "örgüt üyesi olma" iddiası ile tutuklandı.

Tutuklanan Doğan ve Temel, Mardin E Tipi Cezaevi'ne gönderildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.