Kara lastikler teknolojiye boyun eğmiyor

Kara lastikler teknolojiye boyun eğmiyor

Geçmiş dönemlerde oldukça revaçta olan kara lastik ayakkabılar, günümüzde çeşitli modellerle satışa sunularak gelişen teknolojiye boyun eğmiyor.

BİTLİS - Bitlis’in Ahlat ilçesinde yıllardır kara lastik satışı yapan Mehmet Güler, kara lastiklerin gelişen teknolojiyle birlikte yeni model ayakkabılara boyun eğmediğini vurgulayarak, tam aksine gelişen teknolojiyle birlikte kara lastik ayakkabıların da her çeşit modelinin çıktığını söyledi.

Babasından devraldığı iş yerinde kara lastik ayakkabı satışı yapan Güler, kauçuktan yapılan ayakkabıların son derece kaliteli olduğuna değinerek, “Aslında kara lastik teknolojiye boyun eğmediği gibi gelişen teknolojiyle birlikte yazlık ve kışlık olmak üzere her yaştan insanın giyebileceği çeşitli ürünlerle piyasaya çıktı. Tabi zamanla popülerliğini yitirmiş olsa da bu ayakkabılardan vazgeçemeyenler de oldukça fazladır. İş yerimde kara lastik ayakkabıların yanında normal ayakkabı satışı da yapıyorum. Kara lastik ayakkabıları genelde orta yaş ve üstü sürekli alıyor. Ayrıca tarım memleketi olduğu için tarlada giyilmek üzere de ilçemizde en çok kullanılan ayakkabı kara lastiktir. 1969 yılından bu yana iş yerimde kara lastik satılıyor. Tabi eski dönemler kadar çok revaçta olmasa da bu ayakkabıların standart müşterileri var. Bunun yanı sıra Ahlatlı olup da şehir dışında yaşayan vatandaşlarımız özellikle yaz mevsiminde ilçeye geldiklerinde bu ayakkabılardan alıyorlar. Birçok vatandaş ise hatıra olsun diye kara lastik ayakkabılardan alıyor. Genelde Afyon ve Samsun bölgelerinden temin ettiğimiz kara lastikler daha önceleri tek çeşitken şu anda yazlık, kışlık, bay, bayan ve çocuklar için değişik şekil ve modellerde de üretilmeye başlandı. Yaz mevsimi için astarsız üretilen lastik ayakkabılar, kış ayları için de astarlı olanları üretiliyor. Zaten şu anda da kışlık ayakkabıların satışı oluyor. Ayrıca kış ayları için çizme ve bot şeklinde de lastik ayakkabılar bulunmaktadır. Bölgemizde kullanılmaya devam ediliyor. Bu iş yerinde olduğum müddetçe kara lastik ayakkabı satışını devam ettireceğim” dedi.

Güler, fiyatı 5 ile 22 TL arasında değişen kara lastik ayakkabıların oldukça rahat ve kullanışlı olduklarını da sözlerine ekledi.

Kara lastikler teknolojiye boyun eğmiyor

Kara lastikler teknolojiye boyun eğmiyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.