Kar yağışı bu akşam başlıyor

Kar yağışı bu akşam başlıyor

Meteoroloji İstanbul için yağış tahminini öne çekti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, İstanbul akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, Sinop ve Kastamonu'nun kıyı kesimleri dışında Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Niğde, Karaman, Kahramanmaraş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak yağmur şeklinde görülecek yağışların; akşam saatlerinden sonra ve gece Ege ve Akdeniz kıyıları ile Aksaray, Karaman ve Adıyaman çevreleri dışında yağış alan yerlerde karla karışık yağmur ve kara dönüşmesi bekleniyor. 

Yağışların; Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Uşak, Denizli, Kütahya, Afyonkarahisar, Konya, Düzce, Zonguldak, Bolu çevreleri ile Mersin'in batısı, Isparta ve Burdur’un kuzeyinde kuvvetli, Kıyı Ege (İzmir, Manisa, Aydın, Muğla) ile İstanbul, Bursa, Yalova, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir ve Antalya çevreleri ile Isparta ve Burdur’un güney kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç ve doğu bölgelerinde artacağı, kuzeybatıda azalacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve doğu yönlerden, zamanla Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Batı Akdeniz ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli, zaman zaman fırtınamsı rüzgar olarak (30-70 km/s), Güney Ege'de ise kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/s) esmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.