Kar ve don çarşı-pazarı vurdu

Kar ve don çarşı-pazarı vurdu

Samsun’da etkili olan Sibirya soğukları nedeniyle sebzede zirai don oluşurken, fiyatlar da geçen haftaya göre 2 katına çıktı.

Samsun’da da etkili olan soğuk hava, kar ve don olaylarını beraberinde getirdi. Şehir merkezinde kar kalınlığı 15 cm’ye kadar ulaşırken, bazı ilçelerde kar kalınlığı 1 metreyi aştı. Pazarcılar ve çiftçilerin sebze ve meyveleri karın altında kalırken, çoğu ürün kullanılamaz hale geldi.

Samsun Modern Halk Pazarı’nda pazarcılık yapan esnaflar, kardan ve dondan kurtarabildikleri ürünleri satmaya çalışırken fiyatların geçen haftalara göre 2 kat artması dikkat çekti. Ürünlerini çok şartlar altında pazara getirdiklerini belirten 60 yaşındaki pazarcı Ayşe İpek, “Bu pazara 19 Mayıs ilçesi Tepe Mahallesi’nden geliyorum. Geldiğim yerden 80 cm kar var. Çoğu ürünüm karın altında kaldı. Buraya ise 50 kilo civarında ürünle gelebildim. Dondan kurtulan pancar, pırasa, karalahana, ıspanak gibi ürünlerden karın altından alabildiğim kadar aldım. Ürünlerin az olması nedeniyle fiyatlarda da biraz zam yapmak zorunda kaldık” dedi.

Çevre ilçelerden gelen bazı pazarcılar da zor şartlar altında ürünlerini pazara getirdiklerini belirtirken, kardan kurtarabildikleri ürünleri satmaya çalıştıklarını söylediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.