Kapatılan Özgür Gündem ‘Dayanışma büyüyor’ manşetiyle çıktı

Kapatılan Özgür Gündem ‘Dayanışma büyüyor’ manşetiyle çıktı

Özgür Gündem gazetesinin kapatılması ardından ikinci sayısı “Dayanışma Büyüyor” manşeti ile çıktı. Yeni Özgür Politika gazetesi de “Özgür Gündem” logosuyla çıktı.

İstanbul 8’inci Sulh Ceza Mahkemesi kararı ile kapatılan ve çalışanları darp edilerek gözaltına alınan Özgür Gündem gazetesiyle dayanışma sürüyor.

Kapatmanın ardından gazetenin ikinci sayısı bugün yine Atılım özel sayısı olarak çıktı.

“Dayanışma Büyüyor” manşetiyle çıkan gazetenin ilk sayfasında, dün gazete binası önünde yapılan ve yüzlerce kişinin katıldığı basın açıklamasına yer verildi. 

İlk sayfada ayrıca Türkiye ve Avrupa’daki basın meslek örgütlerinin kapatma kararına tepkilerini içeren haber ve dayanışma eylemleri yer aldı.

Yeni Özgür Politika gazetesi de bugün “Özgür Gündem” logolu, “Diz çökmeyiz” manşetiyle çıktı.

Gazete manşetinde, “Özgür Gündem gazetesi önceki gün kapatıldı, binası polis tarafından talan edildi. 24 gazeteci elleri arkadan bağlı işkence edilerek gözaltına alındı, yazarların, dağıtımcılarının, yönetim kurulu üyelerinin evleri basıldı, kapıları, camları kırıldı. Okurların ve çalışanlarının mesajı net: ‘Özgür Gündem halktır, susturamazsınız, diz çöktüremezsiniz'” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.