‘Kan’ polemiğinde Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na yanıt

‘Kan’ polemiğinde Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na yanıt

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Başkanlık sistemi kan dökülmeden gelmez” diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Demokrat Parti lideri Adnan Menderes’in idamını hatırlatarak yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması’nda konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Van’daki konuşmasında dile getirdiği “Erdoğan kandan besleniyor” sözlerine yanıt veren Erdoğan, “Kandan beslenen birileri varsa, Menderes’in idamına zemin hazırlayan CHP zihniyetidir.” dedi.

Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na yanıtı şöyle:

“Şimdi çıkmış bir tanesi, dünyanın değişik yerlerinde, ‘Başkanlık sisteminin gelmesi için kan gerekir, kan diyor. Üç unsur var. Bu üç unsurun bir tanesi mezhepçilik unsurudur, ikincisi ırkçılık unsurudur, üçüncüsü terör unsurudur. Bu zatın söylediklerinde, bu üç unsurun tamamı var.

“Bunlar kandan besleniyorlar. Aynen bölücü terör örgütünün uzantıları gibi. Bunlarda da o hava esmeye başladı. Herhalde oraya imrendiler. Baktılar ki bu iş, sandıkla gelmiyor. Girdiği her seçimde malum, aldığı netice ortada. Şimdi ‘Acaba kanla netice alır mıyız?’ diye buna bakıyor. Alamayacaksın. Bu milletin üstüne çıkamazsın. Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir. Millet ne derse o olacak. Gençler, şunu da unutmayın, halk ne derse o olacak, Hak ne derse o olacak.

“Van’da il başkanları toplantısında konuşan zat, şahsıma karşı yine alçakça bir ifade kullandı. Bizim kandan beslendiğimizi söylüyor. Haddini bil, haddini. Ben halkımdan besleniyorum, halkımdan. Kandan beslenen birileri varsa, 1960’ta rahmetli Menderes’in ve iki arkadaşının idamına zemin hazırlayan CHP zihniyetidir, sizsiniz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.