Kan davalı iki aile barıştırıldı

Kan davalı iki aile barıştırıldı

Yanardağlar ve Alsaç ailesi arasındaki yaklaşık bir yıldır süren kan davası cem evinde verilen barış yemeği ile son buldu.

DİYARBAKIR - Diyarbakır'daYanardağlar ile Alsaç aileleri arasında yaklaşık bir yıldır süren kan davası Pir Sultan Abdal Cem Evi'nde verilen barış yemeğiyle sona erdi.

Barış yemeğine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, MEYA-DER, TUHAD-DER, TUHAD-FED, DBP yöneticileri, HDP milletvekilleri ve Barış anneleri katıldı.

Hz. Hasan, Hz. Ali ve Hz. Hüseyin'in fotoğraflarının asıldığı cem evinde barış yemini veren aileler Kur'an'ın altından geçtikten sonra Kur'an'a el basarak barış yemin ettiler.

Yapılan barış yeminin ardından konuşan HDP Grup Başkan Vekili Çağlar Demirel, cem evindeki buluşmanın Türkiye ve Kürdistan'daki halklara, inançlara ve kimliklere yaklaşımın ifadesi olduğunu belirterek, barış uğruna mücadele eden ve yüz yıllarca bedel ödeyen halklarla birlikte barış içinde yaşama amacında olduklarını dile getirdi.

a1

Demirel, iki ailenin buluşmasının önemine değinerek, "Bu barış gününde iki ailemizin barış temennilerini bugüne taşıması ve bu barış mücadelesini Cem evinde yapmamız çok anlamlı ve tarihi bir imza gerektiren bir durumu göstermektedir. Can yoldaşlarımızla, imamlarımızla birlikte ortak amaca ulaşma peşindeyiz. İki ailemize de bundan sonraki süreçte Türkiye barışına da örnek olmasını diliyorum" dedi. 

'Hiç kimse kimseye zulüm etmesin'

Kürtlerin geçmişte çok zorluklar içinde mücadele ettiklerini söyleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı da, "Belki dün Hz. Hüseyin'in çığlığına yetişemedik, belki dün Şeyh Sait'in hawarına yetişemedik, belki Seyid Rıza'yı yalnız bıraktık. Belki Maraş'ı, Sivas'ı, Uludere'yi, Lice'yi yalnız bıraktık. Ama bugün hep birlikteyiz" diyerek iki ailenin şahsında bütün coğrafyada barışın sağlanmasını ve hiç kimsenin hiç kimseye zulüm etmemesi temennisinde bulundu.

a2

Pir Sultan Abdal Cem Evi Başkanı Zeynal Odabaş ise, devletin tekçi, ırkçı zihniyetine karşı halkların kardeşliği ilkesinden vazgeçmeyeceklerinin altını çizerek, "Biz bu tekçi ve faşizan zihniyetinin oyununa gelmeyeceğiz. Bizler Aleviler, Ezidiler, Kürtler ve bütün ezilen halklar olarak bir arada yaşamaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Annelere seslenen Odabaş, "Sizler Kerbela'daki Zeynep Ana gibi kucağında katledilen Aleyhi selamın ölüsünü taşıdığı gibi sizlerde bu zamanda da katledilen çocuklarınızın cenazelerini buzdolaplarına koydunuz. Bütün bunlara karşı bir olmalıyız. Birlikte barış dolu bir yaşamı inşa etmeliyiz. İki ailemizin barışı bütün halkların barışına vesile olsun" dedi. 

Konuşmaların ardından barış yemeği yenilerek etkinlik sona erdi.

a3

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.