Kadir Topbaş: 'Hainler mezarlığı tabelasını kaldırttım'

Kadir Topbaş: 'Hainler mezarlığı tabelasını kaldırttım'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Diyanet İşleri Başkanı Görmez ile görüştükten sonra hainler mezarlığı tabelasını kaldırttığını söyledi. Topbaş, "Taksim'e Topçu Kışlası'nı yapacağız" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, katıldığı TV programında  gündemi değerlendirdi.

"Hainler mezarlığı tabelasını kaldırttım"

Hainler Mezarlığı konusunda çeşitli eleştiriler olduğunu bildiğini ve bu konuda Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile konuştuğunu aktaran Topbaş, “Din İşleri Yüksek Kurulu’nda bir toplantı yapmışlar. Kendisi, ailelerin rencide olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi. ‘Tabelayı kaldırmanız doğru olur’ dedi. Ben de kaldırttım” şeklinde konuştu.

"Topçu Kışlası sanat galerisi olacak"

İstanbul’un 8 bin 500 yıllık derin tarihinde birçok tarihi eseri barındırdığını vurgulayan Topbaş, Taksim Meydanı’nda Osmanlı döneminde Topçu Kışlası’nın olduğunu, bir mimar olarak ön yargılı duruşları kabul edemediğini söyledi. “İstemeyiz” tavrının doğru olmadığının altını çizen Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Tartışalım, görüşelim denmiyor. Almanya’da falan bunun örnekleri var. Sergileniyor, halk ‘tamam’ diyor ve yapılıyor. Taksim artık metroların entegre olduğu bir yer haline geldi. İnsanların Taksim’de oturacakları, vakit geçirecekleri hiçbir yer yok. Geçmişte rezidans, otel, avm yapılacak diye algılandı. Böyle bir şey düşünülmedi. Sayın Cumhurbaşkanımız ufak ticari üniteler diye bahsetti. Taksim Topçu Kışlası’nı yapacağız"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.